Μητσοτάκης από Ξάνθη: Μουσουλμανικό συμβούλιο παρά τω πρωθυπουργώ

Περιοδεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θράκη
Περιοδεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θράκη EUROKINISSI

Παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χαρακτήρισε τη Θράκη ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στο φρικτό έγκλημα στη Ν.Ζηλανδία. Εξήγγειλε τη σύσταση μουσουλμανικού συμβουλίου που θα ασχολείται με τα προβλήματα της μειονότητας. Μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου: “Ανώδυνες επιλογές σε αυτήν την ευρωκάλπη δε μπορούν να υπάρξουν”

Τη σύσταση μουσουλμανικού συμβουλίου παρά τω πρωθυπουργώ, που θα ασχολείται με τα προβλήματα της μειονότητας όπως η εκπαίδευση, εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ξάνθη, όπου έδωσε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε εκ νέου την οδύνη του για το φρικτό έγκλημα στη Νέα Ζηλανδία (υπενθυμίζεται ότι το πρωί είχε κάνει σχετική δήλωση στη Ροδόπη) και έκανε λόγο για μία άνανδρη δολοφονία αθώων ανθρώπων, που καταδεικνύει ότι στον κόσμο σήμερα υπάρχει περίσσευμα μίσους. Έκανε επίσης την αντιδιαστολή με την πραγματικότητα που υπάρχει στη Θράκη, την οποία χαρακτήρισε υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων και τόνισε πως αυτό είναι ένα κεκτημένο που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού, προαναγγέλλοντας ότι θα συστήσει εφόσον κερδίσει τις εκλογές μουσουλμανικό συμβούλιο παρά το πρωθυπουργώ, ώστε η μειονότητα να μπορεί να έχει επίσημη έκφραση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

ADVERTISING

Εξάλλου νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί και τον Εχίνο όπου, μεταξύ άλλων, συνομίλησε με μέλη της μειονότητας και έκανε ειδική αναφορά στη συμβολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη του οποίου η κυβέρνηση, όπως τόνισε, έβαλε τα θεμέλια της πολιτικής ισονομίας και ισοπολιτείας στη Θράκη.

Έστειλε εν τω μεταξύ και νέο μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου διαμαρτυρίας στις ευρωεκλογές,τονίζοντας τον καθοριστικό πολιτικό τους χαρακτήρα.

“Οι ευρωεκλογές αποκτούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Για πρώτη φορά οι πολίτες θα προσέλθουν στην κάλπη μετά από τέσσερα χρόνια. Θα αποτελέσουν οι ευρωεκλογές κι ένα δημοψήφισμα αξιολόγησης μίας αποτυχημένης κυβέρνησης. Μία έκφραση αγανάκτησης της κοινωνίας για την κυβέρνηση Τσίπρα. Εμείς θέλουμε τη θετική ψήφο. Ανώδυνες επιλογές σε αυτήν την ευρωκάλπη δε μπορούν να υπάρξουν. Καταδίκη της κυβέρνησης πρέπει να σημαίνει και ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Θα μπορέσουμε να βγάλουμε κρίσιμα συμπεράσματα και για τις εθνικές εκλογές”, τόνισε.

Ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι θαυμάζει τα σοσιαλιστικά μοντέλα της Λατινικής Αμερικής, τα οποία, όπως υποστήριξε, έχουν αποτύχει οικτρά. “Ο κ. Τσίπρας έχει το μοντέλο της Βενεζουέλας ως πρότυπο για την πατρίδα μας. Δε θα του κάνουμε αυτήν τη χάρη. Θα πρέπει και κάποια στιγμή να απαντήσει τι είναι αυτό που συνδέει το ΣΥΡΙΖΑ με τη Βενεζουέλα. Μία στήριξη που απομονώνει διεθνώς τη χώρα μας” δήλωσε.

Σχολίασε και τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και το σχέδιο για τη Γ' Λυκείου.

Στηλίτευσε την κυβέρνηση για συνεχείς αλλαγές και καλεσε τον υπουργό Παιδείας να μην παίζει με το άγχος εκατοντάδων χιλιάδων γονέων και μαθητών.

Σχολίασε επίσης το αίτημα του Ουράνιου Τόξου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για διδασκαλία “μακεδονικής γλώσσας”, εγκωμιάζοντας την άρνηση του πρύτανη και υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ είχε από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσει για αυτούς τους κινδύνους με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρώην ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ και το καφενείο που βγάζει πρωθυπουργούς

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την περιοδεία του από τη Ροδόπη επισκεπτόμενος τις Σάπες όπου περπάτησε και ήπιε καφέ με πολίτες. Σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ, οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, ενώ πολλοί του έθεσαν το ζήτημα της ενίσχυσης του θεσμού της οικογένειας. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η στήριξη της οικογένειας είναι βασική προτεραιότητα για τη ΝΔ ενώ επανέλαβε τη δέσμευση του για 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, ως μία πρώτη βοήθεια στις νέες οικογένειες.

Η επόμενη στάση του κ. Μητσοτάκη ήταν στο χωριό Φιλλύρα, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ηλιόπετρα στον νομό Ξάνθης και ακολούθως τη Γενισέα όπου σταμάτησε στην πλατεία του χωριού και μίλησε με κατοίκους και ιδιοκτήτες καταστημάτων. Μιλώντας με ηλικιωμένο κάτοικο ο οποίος του αποκάλυψε ότι ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ρώτησε «τι πρέπει να κάνω για να σε πείσω;». Εκείνος του απάντησε ότι θα αποφασίσει τελευταία στιγμή και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέχρι τις 26 Μαΐου που θα διεξαχθούν οι πρώτες εκλογές, ελπίζει ότι θα έχει αλλάξει γνώμη.

Αργότερα, στο καφενείο που επισκέφθηκε του ανέφεραν ότι «όποιος έρχεται εδώ γίνεται πρωθυπουργός. Και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας πέρασαν από αυτό το καφενείο». Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «το βασικό ζητούμενο δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός αλλά με το έργο μου στη συνέχεια να μπορώ να σας επισκεφθώ ξανά και να μου πείτε ότι έκανα αυτά για τα οποία δεσμεύθηκα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ευρωεκλογές
SHARE:

24Media Network