Μητσοτάκης: Αρχιερέας των fake news ο Τσίπρας

Μητσοτάκης: Αρχιερέας των fake news ο Τσίπρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής της ρύθμισης περί της μη μείωσης των συντάξεων Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επικαλείται πληρωμένα δημοσιεύματα. Απαρίθμησε τα μέλη της κυβέρνησης που ήταν στο ΠΑΣΟΚ. “Τζόβενο ο Σπίρτζης, φρέσκος φρέσκος ο Κουρουμπλής” σχολίασε και κάλεσε τον Τσίπρα να κάνει εκλογές για το Σκοπιανό.

Την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για fake news, αλλά και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε δημοσίευμα περί δηλώσεων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για κίνδυνο οργάνωσης αυτονομιστικών κινημάτων στη Β. Ελλάδα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για άθλιο μηχανισμό παραγωγής fake news από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας στα πρακτικά το δημοσίευμα στο οποιο είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν είναι συνέντευξη του στο Politico αυτή που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας, αλλά δημοσίευμα από το μπλογκ thefact.gr, το οποίο αναφέρει μία φράση στα αγγλικά και μετά σημειώνει ότι τη δήλωση αυτή φέρεται να έκανε ο κ.Μητσοτάκης.

“Δεn ντρέπεστε να παράγετε τέτοια ψέματα; Είστε ο αρχιερέας των fake news κ.Τσίπρα. Ξέρω πολύ καλά τι έχω πει και τι δεν έχω πει” δήλωσε εξοργισμένος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι επικαλείται πληρωμένα δημοσιεύματα φιλικών προς το ΣΥΡΙΖΑ ιστοσελίδων μέσα στη Βουλή.

Ο κ.Μητσοτάκης ζήτησε απαντήσεις για τη ΔΕΠΑ και είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο οποίος νωρίτερα τον είχε κατηγορήσει για fake news σκανδάλων της κυβέρνησης από συγκεκριμένα ΜΜΕ: “Να απαντήσετε για τη ΔΕΠΑ, αντί να μου διαβάζετε πρωτοσέλιδα με τα οποια εμείς δεν έχουμε σχέση. Αν έχετε διαφωνίες με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, καταλαβαίνω ότι με τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες κάποια στιγμή καλή σχέση είχατε”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να απαντήσει και στο αφήγημα του πρωθυπουργού πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το νέο. Διάβασε λοιπόν μία λίστα με τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και υπουργούς που ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

 

“Ο Νίκος Κοτζιάς, σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Χρήστος Σπίρτζης γραμματέας οργανωτικού ΠΑΣΟΚ. Εσείς είστε το νέο; Και χαμογελάτε τώρα, πολύ νέος είστε, τζόβενος. Και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Κι εσείς νέος στην πολιτική, φρέσκος φρέσκος” είπε ο κ. Μητσοτάκης ειρωνικά και συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Μάρκο Μπόλαρη, τη Θεοδώρα Τζάκρη, το Νίκο Τόσκα, το Γιάννη Μιχελογιαννάκη.

Σημείωσε όμως ότι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν και ορισμένα πρόσωπα που ανήκαν στο χώρο της ΝΔ όπως ο Πάνος Καμμένος, η Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, η Έλενα Κουντουρά και κάλεσε τον πρωθυπουργό “την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για το παλιό και το νέο κοιταχτείτε λίγο στα έδρανα σας και την κοινοβουλευτική ομάδα”, ενώ έκανε λόγο για ψεύτικα διλήμματα για το ποιος είναι παλιός και ποιος νέος τελικά.

“Δε θα μας κουνάτε το δάχτυλο για το Σκοπιανό. Ούτε θα εγκαλείτε αυτή την παράταξη της οποίας ο πατριωτισμός ουδέποτε αμφισβητήθηκε από κανέναν” είπε επίσης ο κ.Μητσοτάκης.

Επανέλαβε την κατηγορία ότι ο κ. Τσίπρας εκχώρησε “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα. “Αυτά υπογράψατε και ζητάτε και τα ρέστα; Δεν ντρέπεστε λίγο;” είπε και πρόσθεσε ότι αυτά δεν είναι ζητήματα ερμηνείας, αλλά τα αναφέρει η συμφωνία ξεκάθαρα.

“Εμείς καταδικάζουμε τον εθνικισμό με τον απερίφραστο τρόπο, αλλά για σας κάποτε υπήρχε η καλή βία της κάτω πλατείας και η κακή της αστυνομίας, για σας υπάρχουν κακές καταλήψεις για τη Μακεδονία και καλές καταλήψεις, αυτές που συμμετείχατε” είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Για μας υπάρχει μόνο κακός και μαύρος φασισμός και τον καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο. Για αυτό να μη διανοηθείτε ξανά να ταυτίσετε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη με την ακροδεξιά, με την ακροδεξιά του Καμμένου εσείς συγκυβερνάτε”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό: “Κάντε εκλογές πριν φέρετε τη συμφωνία για κύρωση στη Βουλή και εκεί θα πάρετε την οριστική απάντηση του ελληνικού λαού”.

Στην τριτολογία του ο κ. Μητσοτάκης απάντησε εμφανώς ενοχλημένος στην κατηγορία του πρωθυπουργού ότι κληρονόμησε την ηγεσία της ΝΔ: “Δεν κληρονόμησα καμία ηγεσία του κόμματος, αναδείχθηκα με χιλιάδες ψήφους. Εσείς πήρατε το δαχτυλίδι από τον κ. Αλαβάνο, που τώρα το μετάνιωσε, άρα όταν μιλάτε για κληρονόμους να είστε πιο προσεκτικός”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα