Mητσοτάκης: Δεν θα στηρίξουμε καμία συμφωνία που εκχωρεί γλώσσα και εθνότητα

Mητσοτάκης: Δεν θα στηρίξουμε καμία συμφωνία που εκχωρεί γλώσσα και εθνότητα
O Κυριάκος Μητσοτάκης

Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να μην στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέπτεται την Παρασκευή η Θεσσαλονίκη με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης. 

Ο κ. Μητσοτάκης παρέστη στη Δοξολογία του Αγίου Δημητρίου. Εξερχόμενος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ημέρα λαμπρή και ηλιόλουστη, η Θεσσαλονίκη γιορτάζει. Και η σκέψη όλων μας γυρίζει πίσω 106 χρόνια, εκείνες τις ημέρες του Οκτωβρίου του 1912, όταν η Ελλάδα και η ηγεσία της παραμέρισαν τις όποιες διαφορές είχαν και με ρεαλισμό, με αποφασιστικότητα, αλλά και με τόλμη έκαναν πράξη το όνειρο όλων των Ελλήνων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την απελευθέρωση και της Θεσσαλονίκης. Βέβαια, λίγα χρόνια μετά, ακολούθησε ο εθνικός διχασμός. Σήμερα που, δυστυχώς, σκεπάζει τη χώρα μια συνολική απαισιοδοξία και μια συνολική κατάθλιψη, ας σκεφτούμε και πάλι ποιες είναι αυτές οι αρετές του έθνους μας που έκαναν τη χώρα μας μεγάλη στο παρελθόν.

Πόσο σημαντική είναι η αποφασιστική και αποτελεσματική ηγεσία, αλλά πόσο εξίσου και ίσως ακόμα σημαντικότερη, είναι και η ενότητα του λαού μας. Και ας ξαναβρούμε αυτές τις αρετές, για να αντικρίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση. Για να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη των Ελληνίδων και των Ελλήνων. 

Και εδώ βέβαια, από τη Μακεδονία μας, έχουμε και ένα χρέος παραπάνω να θυμόμαστε τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας. Και καθώς δρομολογούνται εξελίξεις οι οποίες είναι εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, να θυμίσουμε και πάλι ότι εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να στηρίξουμε καμία συμφωνία η οποία εκχωρεί “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” εθνότητα στους γείτονές μας. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους. Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη μας που γιορτάζει σήμερα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα