Μητσοτάκης: Ελλάδα και Σερβία παράγοντες σταθερότητας στην περιοχή

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Σερβία παράγοντες σταθερότητας στην περιοχή
DIMITRIS PAPAMITSOS

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Σερβία. Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και Ελληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Μητσοτάκης- Βούσιτς συμφώνησαν ότι οι δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης δε βοηθούν 

Ο ρόλος της Ελλάδας και της Σερβίας ως παράγοντες σταθερότητας σε μία περιοχή αυξανόμενης αβεβαιότητας βρεθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελιγράδι.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Σερβίας,Ειρηναίο, τον Πρόεδρο της Σερβίας, Tomislav Nikolic και τον πρωθυπουργό της χώρας, Aleksandar Vucic, με τον οποίο συμφώνησαν ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης δε βοηθά στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας στην περιοχή, καθώς και η Σερβία ανησυχεί για τη στάση της Αγκυρας.

ADVERTISING

"Η Ελλάδα και η Σερβία αποτελούν παράγοντες σταθερότητας σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει αυξανόμενη αβεβαιότητα", τόνισε στη συνέχεια ο κ.Μητσοτάκης, ο οποιος συνεχάρη τον πρωθυπουργό της Σερβίας για την πρόοδο στις συνομιλίες για ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Θα είμαστε ισχυροί υποστηρικτές της προσπάθειας της χώρας να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Συνεχάρη επίσης το Σέρβο πρωθυπουργό για τις μεταρρυθμίσεις, "αλλά και τη θέλησή του να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και να μην υποκύπτει στο λαϊκισμό", σημειώνοντας: "Είναι πολύ εύκολο, στις μέρες μας, να λες στον κόσμο αυτά που θέλει να ακούσει. Είναι σαφώς πιο δύσκολο, να προχωράς σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που έχουν βραχυπρόθεσμο κόστος, αλλά παράγουν αποτελέσματα σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση."

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποιος συναντήθηκε επίσης με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, εκτίμησε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών δεσμών Ελλάδας- Σερβίας. "Υπάρχει η δυνατότητα για προσέλκυση περισσότερων ελληνικών επενδύσεων στη Σερβία, αλλά και προώθηση των σερβικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Επίσης, υπάρχουν περιθώρια προσέλκυσης περισσότερων Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα, αλλά και αύξησης του αριθμού των Ελλήνων που ταξιδεύουν στη Σερβία. Το διμερές εμπόριο έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, δεδομένων και των μεγεθών των δύο οικονομιών", τόνισε ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σταθερότητα στα Βαλκάνια μέσω Βουλγαρίας και Σερβίας από το Μητσοτάκη

SHARE:

24Media Network