Μητσοτάκης για το κοντέινερ στα Εξάρχεια: Καμία αυθαιρεσία δε θα γίνεται ανεκτή

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης AP

Βήμα για την επιστροφή της γειτονιάς στους κατοίκους της χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την απομάκρυνση του κοντέινερ που είχαν τοποθετήσει αντιεξουσιαστές στην πλατεία και το χρησιμοποιούσαν συλλογικότητες για τη διανομή βιβλίων.

Στην απομάκρυνση του κοντέινερ που έγινε γνωστό ως το «ΚΕΠ» των αντιεξουσιαστών, από την πλατεία Εξαρχείων, αναφέρεται με ανάρτηση του στο facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για βήμα επιστροφής της γειτονιάς στους κατοίκους της και δηλώνοντας ότι καμία αυθαιρεσία δε θα γίνεται ανεκτή στο όνομα της ελευθερίας.

Υπενθυμίζεται ότι το κοντέινερ είχαν τοποθετήσει στην πλατεία πριν από δύο χρόνια ομάδες αντιεξουσιαστών και το χρησιμοποιούσαν διάφορες συλλογικότητες ως «πολιτικό περίπτερο» και για δραστηριότητες όπως διανομή βιβλίων.

ADVERTISING

“Η συμβολική αλλά και ουσιαστική ενέργεια της απομάκρυνσης του αυθαίρετου κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων, είναι ένα ακόμα βήμα για την επιστροφή της γειτονιάς στους κατοίκους της. Καμία αυθαιρεσία πλέον δεν θα γίνεται ανεκτή στο όνομα τάχα της ελευθερίας. Γιατί ελευθερία σημαίνει οι πολίτες να κυκλοφορούν απρόσκοπτα στην πόλη τους και να χαίρονται τους δρόμους, τις πλατείες, κάθε δημόσιο χώρο. Αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα θα το υπερασπιστούμε με τη στήριξη όλων των Ελλήνων”, ανέφερε ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης στην ανάρτηση του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Εξάρχεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επιχείρηση στα Εξάρχεια για απομάκρυνση του "ΚΕΠ" των αντιεξουσιαστών

24Media Network