Μητσοτάκης: Εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη η απόφαση Τραμπ για το κλίμα

Μητσοτάκης: Εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη η απόφαση Τραμπ για το κλίμα

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η κλιματική αλλαγή απαιτεί παγκόσμια συνεργασία για την αντιμετώπισή της

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα κρίσιμο παγκόσμιο ζήτημα που επηρεάζει τους πάντες. Ανέφερε ότι δεν είναι θεωρία συνωμοσίας και δεν σχετίζεται μόνο με τον οικονομικό ανταγωνισμό. Το κλίμα, συνέχισε, αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης, κάτι που δεν αμφισβητεί σχεδόν κανείς στην επιστημονική κοινότητα και την χαρακτήρισε ως μία εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προσέθεσε πως η κλιματική αλλαγή απαιτεί παγκόσμια συνεργασία για την αντιμετώπισή της, κάτι που δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή των μεγάλων ανεπτυγμένων οικονομιών και γι’ αυτό η συμφωνία των Παρισίων ήταν μια τόσο μεγάλη επιτυχία.

«Η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη. Ελπίζω στο προσεχές μέλλον να υπάρχουν ακόμα περιθώρια οι ΗΠΑ να αναθεωρήσουν την απόφασή τους. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί από τη συμφωνία, όπως εξάλλου πράττει το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγές της ΝΔ επισημαίνουν, επί του προκειμένου, ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ασχολήθηκε με τα θέματα περιβάλλοντος πριν ακόμα μπει στην ενεργό πολιτική.

Ως βουλευτής και αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την κλιματική αλλαγή και συμμετείχε σε 4 παγκόσμιες διασκέψεις του ΟΗΕ για το θέμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με το 'φέσι' Τσίπρα ξαναπιάνουν δουλειά στη ΝΔ

Spiegel για Τραμπ: Πρώτα η Αμερική, τελευταία η Γη

'Όχι σε όλα' από Τραμπ στη G7

SHARE:

24Media Network