Μητσοτάκης για Γενοκτονία των Ποντίων: "Θα τιμούμε την Ημέρα Μνήμης μέχρι να ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμπλήρωση 101 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Με ανάρτηση στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε τη φετινή Ημέρα Μνήμης της 19ης Μαΐου για τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα "δυναμισμού" των Ελλήνων του Πόντου που κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις του τόπου τους και ξεκαθάρισε πως αυτή η μέρα θα τιμάται μέχρι να έρθει η μέρα της δικαίωσης.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

"Πριν από έναν αιώνα, οι Έλληνες του Πόντου έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς θηριωδίας. Διώχθηκαν, εκτοπίστηκαν, αφανίστηκαν. Όσοι γλίτωσαν, άφησαν πίσω τις πατρογονικές εστίες για να αναστηθούν στην μητέρα-πατρίδα. Με τη λύρα τους να θρηνεί ακόμη τον ξεριζωμό. Αλλά και με το δοξάρι της να τραγουδά την ελπίδα. Και να ζητά δικαίωση.

Η Πολιτεία ανταποκρίθηκε ομόψυχα στο αυτονόητο καθήκον της αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Και αγωνίζεται για τη διεθνοποίηση και την παγκόσμια προβολή της. Ταυτόχρονα η Ελλάδα ενσωματώνει στη νέα πορεία της το δυναμισμό των παιδιών της του Πόντου. Εκείνων που κρατούν ζωντανή τη μνήμη και τις παραδόσεις του τόπου τους.

Θα τιμούμε την “Hμέρα Μνήμης” μέχρι να ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης!".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network