Μητσοτάκης για Γκορμπατσόφ, με αιχμές για Πούτιν και μία φωτογραφία από τα παλιά

Μητσοτάκης για Γκορμπατσόφ, με αιχμές για Πούτιν και μία φωτογραφία από τα παλιά
Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θάνατο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, αλλά και στη σημερινή Ρωσία, ανεβάζοντας φωτογραφία από το ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Μόσχα το ‘91.

Με ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ με αφορμή το θάνατο του τελευταίου.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα συνόδευσε την ανάρτηση του με μία φωτογραφία, που τον δείχνει να ανταλλάσει χειραψία με τον Γκορμπατσόφ, κατά την επίσημη επίσκεψη του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 1991 στη Μόσχα, λίγους μήνες πριν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, έφυγε από τη ζωή σε μία χώρα και μια ήπειρο πολύ διαφορετικές από αυτές της δικής του εποχής. Προσπάθησε να αλλάξει ένα σύστημα που είχε ξεπεράσει τα όριά του, διαλυόμενο από τις αδυναμίες του.

Ως πολιτικός, ταυτίστηκε με τους όρους «ανασυγκρότηση» και «διαφάνεια», που όμως δεν καρποφόρησαν στον τόπο του. Εξελίχθηκε, πάντως, σε πρόσωπο με καθοριστική συμβολή στην ειρήνη, στη διεθνή συνεννόηση και στον εκδημοκρατισμό.

Αξίες, που σήμερα δοκιμάζονται σκληρά στα εδάφη της παλιάς του πατρίδας. Η πίστη του σε αυτές ας μείνει η μεγαλύτερη κληρονομιά του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα