Μητσοτάκης για ημερομηνία εκλογών: ”Κάποιες θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα”

Μητσοτάκης για ημερομηνία εκλογών: ”Κάποιες θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα”
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Σε νέα δήλωση για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών 2023 προχώρησε ο πρωθυπουργός από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται, χωρίς ωστόσο να γίνει ιδιαίτερα διαφωτιστικός.

Έναν ”χρησμό” επεφύλασσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσον αφορά στις εκλογές, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους λίγο πριν από την αναχώρησή του από την Ιαπωνία.

Ερωτηθείς για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών 2023 από τους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στο ταξίδι, είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως ”κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα”, πυροδοτώντας την εκ νέου τη συζήτηση για τον ακριβή χρόνο των εκλογών.






Συνάντηση με επιχειρηματίες

Νωρίτερα, σε ελληνο-ιαπωνική επιχειρηματική ημερίδα στα γραφεία του ιαπωνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Jetro στο Τόκιο, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως ”είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που έχουμε στη διάθεσή μας για να φέρουμε σε επαφή ιαπωνικές και ελληνικές εταιρείες, με σκοπό να διερευνήσουμε αμοιβαία επωφελείς ευκαιρίες”.

Όπως τόνισε ”σήμερα υπάρχουν πολλοί πειστικοί λόγοι για τους οποίους μια ιαπωνική εταιρεία θα σκεφτόταν να επενδύσει στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η μοναδική γεωγραφική μας θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι προσφέρουμε πρόσβαση στη μεγαλύτερη ενιαία αγορά του κόσμου. Σχετίζεται επίσης με το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας είναι βαθιά προσηλωμένη στο να κάνει τη ζωή και την επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε ξένου επενδυτή στην Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο εύκολη και απρόσκοπτη”.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η Ελλάδα ”προσφέρει πολύ ενδιαφέρουσες επενδυτικές ευκαιρίες παντού, σε πληθώρα τομέων, όχι μόνο στον τουρισμό – φυσικά, η Ελλάδα και η Ιαπωνία είναι τουριστικοί προορισμοί παγκόσμιας κλάσης- αλλά και σε τομείς όπως οι υποδομές, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι υπηρεσίες και σε πεδία που σχετίζονται με την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα