Μητσοτάκης για πόρισμα Παρασκευόπουλου: Δεν είναι μόνο ιδεοληπτικοί αλλά και αδιόρθωτοι

Μητσοτάκης για πόρισμα Παρασκευόπουλου: Δεν είναι μόνο ιδεοληπτικοί αλλά και αδιόρθωτοι
Ο πρόεδρος της ΝΔ σε εκδήλωση στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018 Eurokinissi

Το πόρισμα της επιτροπής για την ανομία στα ελληνικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης σχολίασε με tweet του ο πρόεδρος της ΝΔ. "Επιστρέφεται ως απαράδεκτο, φαιδρό και προσβλητικό", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ. "Λυπηρό νέοι άνθρωποι να αναπαράγουν ύβρεις", απαντά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

“Δεν είναι μόνο ιδεοληπτικοί αλλά και αδιόρθωτοι”, αναφέρει σε “τιτίβισμά” του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας το πόρισμα της Επιτροπής για την καταπολέμηση της ανομίας στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. “Τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από συμμορίες και θα αποδοθούν ξανά στους φοιτητές και τους καθηγητές τους” υπογραμμίζει αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του ζητήματος από κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το πόρισμα Παρασκευόπουλου εξαπολύει και η ΟΝΝΕΔ. Η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “καταρρίπτεται κάθε ρεκόρ θράσους, αφασίας και εμμονής”, ενώ τονίζει ότι “Η ΟΝΝΕΔ επιστρέφει το πόρισμα στους συντάκτες του ως απαράδεκτο, φαιδρό και προσβλητικό προς τους κόπους των φοιτητών και τις θυσίες των οικογενειών τους” και προσθέτει ότι δεν πρόκειται να ανοίξει διάλογο “με φανατικούς ιδεοληπτικούς που θέλουν να κάνουν τα πανεπιστήμια μικρογραφία της διαλυμένης τριτοκοσμικής κοινωνίας που ονειρεύονται”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ

“Στον κανονικό κόσμο, αν ένας καθηγητής Πανεπιστημίου εφάρμοζε ως Υπουργός στην πράξη τις θεωρίες του με τραγικά κοινωνικά αποτελέσματα, είτε από ντροπή θα εξαφανιζόταν αυτοβούλως από τον δημόσιο διάλογο, είτε κανείς δεν θα τον έπαιρνε στα σοβαρά. Στην περίπτωση του κ. Παρασκευόπουλου καταρρίπτεται κάθε ρεκόρ θράσους, αφασίας και εμμονής: Αφού με τη δική του υπογραφή έχουν αφεθεί ελεύθεροι να επαναλάβουν τις αγαθοεργίες τους δολοφόνοι και βιαστές, ο ίδιος εξακολουθεί να μας κάνει κήρυγμα ότι όλα έγιναν για το κοινό καλό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση, δια του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, τον τοποθετεί επικεφαλής της επιτροπής που συνέταξε το πόρισμα για τη βία στα Πανεπιστήμια, το οποίο χωρίς την παραμικρή συστολή νομιμοποιεί τις καταλήψεις, αποδέχεται μοιρολατρικά το εμπόριο ναρκωτικών και κανονικοποιεί τη βία, την παρανομία και τη δράση παρακρατικών ομάδων στις σχολές.

Η ΟΝΝΕΔ επιστρέφει το πόρισμα στους συντάκτες του ως απαράδεκτο, φαιδρό και προσβλητικό προς τους κόπους των φοιτητών και τις θυσίες των οικογενειών τους. Δεν πρόκειται να ανοίξουμε διάλογο με φανατικούς ιδεοληπτικούς που θέλουν να κάνουν τα πανεπιστήμια μικρογραφία της διαλυμένης τριτοκοσμικής κοινωνίας που ονειρεύονται. Ούτε πρόκειται να διαπραγματευτούμε το παραμικρό με κάθε λογής παραβατικά στοιχεία που καθημερινά τραβάνε τις σχολές μας στον βούρκο της βίας, της ανομίας και της διάλυσης. Ας το καταλάβουν επιτέλους ο κ. Τσίπρας και η παρέα του: Είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν, τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα γίνουν χώροι ελευθερίας, εκπαίδευσης, μόρφωσης, καλλιέργειας και κοινωνικοποίησης, όπως είναι σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Αυτό είναι η βούληση των Ελλήνων πολιτών, αυτό θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Παρασκευόπουλος: Λυπηρό νέοι άνθρωποι να αναπαράγουν ύβρεις

Με ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντά στην ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, υπογραμμίζοντας ότι είναι λυπηρό “νέοι άνθρωποι να αναπαράγουν ύβρεις και να πασχίζουν μόνο για την επιβεβαίωση της κομματικής προπαγάνδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα