Μητσοτάκης για προσφυγικό: Εμείς ακολουθούμε πιο αυστηρή πολιτική από το ΣΥΡΙΖΑ 

Μητσοτάκης για προσφυγικό: Εμείς ακολουθούμε πιο αυστηρή πολιτική από το ΣΥΡΙΖΑ 

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους πρωτοεκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ. Συζητήθηκε το προσφυγικό- μεταναστευτικό, ενώ τους είπε ότι δε θα αναγκαστούν ποτέ να κάνουν στροφή 180 μοιρών γιατί όλα τα νομοσχέδια θα είναι σύμφωνα με όσα η ΝΔ έλεγε προεκλογικά.

Με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εκλέχθηκαν πρώτη φορά στις 7 Ιουλίου, συναντήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συζήτηση που έγινε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και συνεχίστηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο μεταξύ άλλων, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό και τη διαχείριση του ζητήματος από την κυβέρνηση. Το θέμα μάλιστα με αφορμή και το σημερινό υπουργικό συμβούλιο έθεσαν πάνω από 20 νεοεκλεγέντες βουλευτές, πιέζοντας για σκληρή στάση.

ADVERTISING

“Εμείς ακολουθούμε άλλη πολιτική. Πιο αυστηρή. Δεν ακολουθούμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Συζητήθηκε επίσης και η ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρει πως βούλησή του είναι οι νέοι βουλευτές να είναι εισηγητές στα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή.

Μητσοτάκης για προσφυγικό: Εμείς ακολουθούμε πιο αυστηρή πολιτική από το ΣΥΡΙΖΑ 

“Η συνοχή της Κ.Ο. πρέπει να είναι αρραγής. Χαίρομαι που βλέπω μια ομάδα που είναι πολύ δεμένη. Όσα νομοσχέδια θα έρθουν στη Βουλή, θα είναι σε πλήρη στοίχιση με αυτά που λέγαμε προεκλογικά. Δεν θα έρθετε ποτέ στη θέση να αναγκαστείτε να κάνετε στροφή 180 μοιρών”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 40% των βουλευτών της ΝΔ εκλέχθηκαν για πρώτη φορά.

Ειδικότερα, οι 59 από τους 158 βουλευτές που έχει η ΝΔ στη Βουλή, εισήλθαν για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο με μέσο ηλικιακό όρο τα 49 έτη, ενώ οι 50 είναι άνδρες και οι 9 γυναίκες.

Η ανανέωση, όμως, είναι και ηλικιακή, καθώς 19 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των τριαντάρηδων -είναι δηλαδή γεννημένοι στη δεκαετία του 80- ενώ πέντε εξ αυτών είναι γυναίκες. Επίσης, 46 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των 40άρηδων, καθώς έχουν γεννηθεί στη δεκαετία του 70.

Μάλιστα ο νεότερος βουλευτής του Κοινοβουλίου ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ: Ο29χρονος Ευάγγελος Λιάκος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό, Μόρια, Νέα μέτρα, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network