Μητσοτάκης για Σχοινά: Δικαιώνεται απολύτως η επιλογή του από την κυβέρνηση μας, αναβαθμίζεται η Ελλάδα

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον  Μαργαρίτη Σχοινά, Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019.  (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μαργαρίτη Σχοινά, Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019. (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Στη σημασία της ανάθεσης της αντιπροεδρίας της Κομισιόν στον εκπρόσωπο της χώρας μας αναφέρθηκε με δήλωση του ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, η οποία διαθέτει κύριος και στελέχη για σημαντικά χαρτοφυλάκια

Τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακοίνωσε σήμερα η Πρόεδρος Ursula von der Leyen χαιρέτισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για μία ισχυρή ομάδα, που συνθέτει διαφορετικές πολιτικές παραδόσεις και γεωγραφικές αναφορές, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη Επιτροπή που θα έχει γυναίκα στην κορυφή της, και βέβαια στεκόμενος ιδαίτερα στην ανάθεση της αντιπροεδρίας της Κομισιόν στο Μαργαρίτη Σχοινά.

"Η ανάθεση στον άξιο και έμπειρο Μαργαρίτη Σχοινά της Αντιπροεδρίας της Κομισιόν για την Ασφάλεια, την Μετανάστευση και την Κινητικότητα αποτελεί ξεχωριστή τιμή. Ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ίδιο, αλλά και την Ελλάδα. Που αποδεικνύει ότι η χώρα αναβαθμίζεται, πια, σε παράγοντα ισχύος και ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή σκηνή. Και ότι η πατρίδα μας αλλάζει ταχύτητα στο πλαίσιο της Ένωσης. Διαθέτοντας κύρος και στελέχη για σημαντικά χαρτοφυλάκια" ανέφερε ειδικότερα σε δήλωση του ο κ.Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι: "Η προστασία των συνόρων, η συλλογική ασφάλεια και οι ευκαιρίες κινητικότητας στην απασχόληση, στην παιδεία και στον πολιτισμό αποτελούν κεντρικές προκλήσεις. Ιδιαίτερα στον πρώτο τομέα, η Ελλάδα ως χώρα-σύνορο της Ευρώπης υπολογίζει πολύ στον νέο Αντιπρόεδρο της Κομισιόν. Το Μεταναστευτικό, άλλωστε, είναι κρίσιμο και για την Ένωση και για την Ελλάδα!"

Κλείνοντας ο κ.Μητσοτάκης συνεχάρη την Πρόεδρο και τους νέους Επιτρόπους και, βέβαια, τον Αντιπρόεδρο Σχοινά, που όπως τόνισε "δικαιώνει απόλυτα την επιλογή του από την κυβέρνησή μας", τονίζοντας ότι: "Η Ελλάδα -και εγώ προσωπικά- προσβλέπουμε σε μία παραγωγική συνεργασία. Για το κοινό μας καλό, για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον".

Συγχαρητήρια Μπακογιάννη στο Σχοινά

Θερμά συγχαρητήρια στο νέο αντιπρόεδρο της Κομισιόν έδωσε και η Ντόρα Μπακογιάννη.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν, Μητσοτάκης, Μαργαρίτης Σχοινάς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Κομισιόν, ο Σχοινάς και η Μέρκελ που δεν ήθελε τον Σαμαρά

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Κομισιόν: Τους νέους επιτρόπους ανακοινώνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

SHARE:

24Media Network