Μητσοτάκης: Η 12η σύνταξη κινδυνεύει, όχι η 13η που δήθεν δίνει ο Τσίπρας

Μητσοτάκης: Η 12η σύνταξη κινδυνεύει, όχι η 13η που δήθεν δίνει ο Τσίπρας
O Kυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με εργαζόμενους στην Καλλιθέα

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε την Καλλιθέα και συνομίλησε με συνταξιούχους και ιδιοκτήτες καταστημάτων, αλλά και 17χρονους που ψηφίζουν για πρώτη φορά.

«Η 12η σύνταξη κινδυνεύει, όχι η 13η που δήθεν δίνει ο κ. Τσίπρας», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με συνταξιούχους στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Καλλιθέα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος νωρίτερα με δήλωση του απάντησε στο Μαξίμου για τα περί επταήμερης εργασίας, θέλησε με τον τρόπο αυτό να απαντήσει και στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της 13ης σύνταξης, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα ότι η μείωση του αφορολόγητου που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι που για πρώτη φορά απειλεί να αφαιρέσει μισή σύνταξη ακόμη και από τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους εμπορικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με ιδιοκτήτες καταστημάτων αλλά και πολίτες που συνάντησε. Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ “όλοι σχεδόν υπογράμμισαν ότι η αβάσταχτη φορολογία και οι πολύ υψηλές εισφορές που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ενώ για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι έθεσαν στον κ. Μητσοτάκη το πρόβλημα της ανομίας και της εγκληματικότητας στις γειτονιές τους.”

Σύμφωνα επίσης με το ενημερωτικό της ΝΔ ένας εκ των συνταξιούχων μάλιστα με τους οποίους συνομίλησε ο κ.Μητσοτάκης, του είπε ότι αυτά που μοιράζει ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά είναι «καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς». Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε πως έστω και αυτό το επίδομα είναι «καλοδεχούμενο» αλλά γίνεται για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους. «Έρχεται τώρα να σας πει “πάρτε ένα μικρό επίδομα”, πέντε μέρες πριν τις εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε μία σύντομη κουβέντα με 17χρονουςπου ψηφίζουν για πρώτη φορά. Σε ερώτηση που δέχτηκε για τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να επιλέγει κανείς ποιον να ψηφίσει, απάντησε πως «αυτόν που κυβερνά τον αξιολογείς για αυτά που έχει κάνει, και αυτόν που θέλει να σε κυβερνήσει για το αν τον πιστεύεις για αυτά που λέει ότι θα κάνει».

Και πρόσθεσε πως «εμένα θα με κρίνεις για το αν πιστεύεις ότι αυτά τα οποία λέω, θα τα κάνω, αν βέβαια, συμφωνείς με αυτά». Η βόλτα του κ. Μητσοτάκη κατέληξε σε ένα καφέ όπου ήταν συγκεντρωμένοι μέλη και φίλοι της ΝΔ από την Καλλιθέα, στους οποίους απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, καλώντας τους να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πολιτική αλλαγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα