Μητσοτάκης: Η κυβερνητική επίθεση στη δικαιοσύνη προσφέρει άλλοθι στη βία

Μητσοτάκης: Η κυβερνητική επίθεση στη δικαιοσύνη προσφέρει άλλοθι στη βία
Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του προέδρου της Νέας δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Εθνικό Μουσείο Συγχρονης Τέχνης. Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017. (EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Πυρ ομαδόν εξαπολύουν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι κατά της κυβέρνησης με αφορμή την απόφαση της δικαιοσύνης σε βάρος της Ηριάννας. Ηθικό αυτουργό των επεισοδίων χαρακτήρισε το Σταύρο Κοντονή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. "Προσπαθεί να πυροδοτήσει ένα τεχνητό κλίμα έντασης και ανασφάλειας", απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Συντονισμένα πυρά εξαπολύουν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη δικαστική απόφαση σε βάρος της Ηριάννας. Μάλιστα στο στόχαστρο των τριών κομμάτων είναι κυβερνητικά στελέχη όπως μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στους οποίους χρεώνουν την πολιτική ευθύνη για τα επεισόδια που ακολούθησαν στο κέντρο της Αθήνας μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του έκανε λόγο για «απαράδεκτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που τραυματίζουν βαριά τη Δημοκρατία στη χώρα μας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αλαζονεία, αυταρχισμό και θεσμικό κατήφορο της κυβέρνησης» που «προσφέρουν άλλοθι στην τυφλή βία».

Συγκεκριμένα δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ: «Οι απαράδεκτες παρεμβάσεις και επιθέσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, τραυματίζουν βαριά τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Δείχνουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε φραγμό, με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της. Προφέρουν άλλοθι στην τυφλή βία. Την ίδια στιγμή, τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν χθες, αποδεικνύουν, για μία ακόμη φορά, ότι  ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ανίκανος να κάνει τη δουλειά του. Εκφράζω την αγανάκτησή μου για τις καταστροφές στην οδό Ερμού.  Αρκετά πια με τους γνωστούς άγνωστους, που σε κάθε αφορμή καταστρέφουν περιουσίες και μένουν ατιμώρητοι. Στο θεσμικό κατήφορο που σπρώχνει η Κυβέρνηση τη χώρα, καλώ όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν απέναντι».

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, αναρτώντας τηλεοπτικές του δηλώσεις στα social media είχε χαρακτηρίσει ηθικό αυτουργό των επεισοδίων στην οδό Ερμού τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή με αφορμή τη δήλωση του τελευταίου ότι η απόφαση του δικαστηρίου αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη για την κυβέρνηση.

Σε ανάλογο μήκος κύματος η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αντισυνταγματική και αντιθεσμική επίθεση» που απαξιώνει τη δικαιοσύνη και τροφοδοτεί το διχασμό. Ο τομεάρχης δικαιοσύνης και προστασίας του Πολίτη της ΔΗΣΥ Θόδωρος Παπαθεοδώρου τόνισε ότι «η διαρκής «δυσάρεστη έκπληξη» για τη χώρα είναι η μετατροπή από αυτή την κυβέρνηση της κρατικής εξουσίας σε καθεστώς. Για να αποπροσανατολίσουν από τις αποκαλύψεις για Βαρουφάκη και Καμμένο, ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί στοχοποιούν καθημερινά τη Δικαιοσύνη και επιτίθενται σε Δικαστές. Πέρα από την ουσία της υπόθεσης της Ηριάννας, η αντισυνταγματική και αντιθεσμική επίθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης τροφοδοτεί το διχασμό και απαξιώνει τη Δικαιοσύνη ανάλογα με το αν αρέσουν ή όχι οι αποφάσεις της στην Κρατική Εξουσία. Αυτό το καθεστώς είναι πλέον ηθικός αυτουργός στους κινδύνους που διατρέχει η Δημοκρατία».

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι λεηλασίες στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται πως δεν αποτελούν πρόβλημα για την κυβέρνηση. Έχουν γίνει μόνιμο φαινόμενο και απλώς τις παρακολουθεί με ανοχή. Δεν νοιάζεται για τις καταστροφές περιουσιών και για τις εικόνες της πόλης που κάνουν το γύρο του κόσμου. Γι’ αυτό παράλληλα με τη γνωστή πλέον αφασία του αρμόδιου-αναρμόδιου υπουργού κ. Τόσκα, δεν ανησύχησαν και οι συνάδελφοί του που τις αντιμετωπίζουν ως κάτι περίπου φυσιολογικό. Οι υπουργοί έχουν άλλες δουλειές. Συναγωνίζονται ποιος θα κάνει τις περισσότερες και τις οξύτερες επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης».

ΣΥΡΙΖΑ: “Προσπαθεί να πυροδοτήσει ένα τεχνητό κλίμα έντασης και ανασφάλειας”

Προσπάθεια πυροδότησης ενός τεχνητού κλίματος έντασης και ανασφάλειας, αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς του «υποκρισία, ντροπή και μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Απαντώντας στη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν υπερασπίζεται τη Δικαιοσύνη, αλλά τα αποτελέσματα των δικών του μεθοδεύσεων. Τον ενοχλεί η κριτική στις δικαστικές αποφάσεις, αλλά δεν τον πειράζει καθόλου το non paper υποδείξεων Δένδια προς τους δικαστές, το 2013».

«Υποκρισία, ντροπή και μικροκομματικές σκοπιμότητες από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μετά την κατάρρευση του αφηγήματός του για την οικονομία, προσπαθεί να πυροδοτήσει ένα τεχνητό κλίμα έντασης και ανασφάλειας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα