Μητσοτάκης: Η ΝΔ ετοιμάζεται για τη διακυβέρνηση

Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και του αντιπροέδρου του κόμματος, υπεύθυνου για το κυβερνητικό πρόγραμμα, Κωστή Χατζηδάκη, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και του αντιπροέδρου του κόμματος, υπεύθυνου για το κυβερνητικό πρόγραμμα, Κωστή Χατζηδάκη, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τις βασικές αρχές του κυβερνητικού προγράμματος παρουσίασαν Μητσοτάκης και Χατζηδάκης

Ορόσημο το συνέδριο στις 22-24 Απριλίου έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την πρώτη αποτύπωση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι έτοιμο για τη διακυβέρνηση όποιες και αν είναι εξελίξεις.

«H ΝΔ δεν μπορεί να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των πολίτικών εξελίξεων. Θα είναι έτοιμη για τις εκλογές και θα τις κερδίσει, θα προκύψει μια κυβέρνηση πολύ καλύτερη από αυτή που έχουμε σήμερα», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεσμεύτηκα για μία Νέα Δημοκρατία που θα ακούει την κοινωνία,. Θα λειτουργεί με ανοιχτές πόρτες. Θα παράγει πολιτική για τις ανάγκες των πολλών και όχι των ολίγων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας σήμερα τις βασικές αρχές και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το εγχείρημα, προσθέτοντας ότι το όλο εγχείρημα για τη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος υπηρετεί και τη δέσμευσή του για τη διεύρυνση της ΝΔ. 

«Το δίπολο του προγράμματος θα σχετίζεται με την τεχνική αρτιότητα και τη ρεαλιστική προσέγγιση των προβλημάτων. Θεμέλιο του προγράμματος είναι οι δύο βασικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας από την ημέρα της ίδρυσής της. Η ελευθερία και η αλληλεγγύη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως προτεραιότητα τις επενδύσεις, τη σταδιακή αποκλιμάκωση της φορολογίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Για πρόγραμμα που θα αποτυπώνει την «ελπίδα της αλήθειας» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα να περάσουμε στη μετά μνημόνιο εποχή και να σκεφτούμε πως θα χτίσουμε τη μεταμνημονιακή Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι «όσο εχθρός είναι ο λαϊκισμός είναι και ο ελιτισμός».

Την επίβλεψη του προγράμματος θα έχει εφταμελές εποπτικό συμβούλιο (επιτροπή σοφών) υπό την ευθύνη του γραμματέα προγράμματος της ΝΔ Γιώργο Στεργίου. Η σύνθεση του εποπτικού συμβουλίου έχει ως εξής: Μιχάλης Αργυρίου, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Δημήτρης Καλαβρός, νέος επιχειρηματίας, συνιδρυτής start up επιχειρήσεων και οργανωτής του TedX, Νέλλη Κάτσου, διευθύνων σύμβουλος της Pharmathen, Θοδωρής Πελαγίδης, καθηγητής οικονομικής ανάλυσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Πρεβελάκης, καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης και Νίκη Τζαβέλα, πρώην ευρωβουλευτής και βουλευτής.

Το νέο πρόγραμμα της ΝΔ θα διαμορφωθεί σε πέντε θεματικές ενότητες. Συγκεκριμένα: Ανάπτυξη με υπεύθυνο τον Χρήστο Σκλαβούνη, πρώην πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (2013-2015). Αξιοκρατία με επικεφαλής τον Σπύρο Βλαχόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αριστεία με επικεφαλής τον Γιώργο Ιωάννου καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αξιοπιστία με επικεφαλής τον πρώην πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ και πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργο Σαββαΐδη και τέλος η Αλληλεγγύη με υπεύθυνο τον Βασίλη Κοντοζαμάνη πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Στεργίου στην ανοιχτή πρόσκληση της ΝΔ ανταποκρίθηκαν 698 άτομα από την κοινωνία των πολιτών και το χώρο της επιστήμης και της αγοράς αποστέλλοντας βιογραφικά για τη συμμετοχή τους στις ομάδες εργασίας που θα δουλέψουν το νέο πρόγραμμα της ΝΔ. Από τα στατιστικά στοιχεία το 90% είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος, ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 44 χρόνια ενώ αντιπροσωπευτικότητα υπάρχει και σε ότι αφορά τη συμμετοχή στελεχών τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Ενώ τέλος το 10% προέρχεται από τον απόδημο Ελληνισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network