Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα επιβάλλει νόμο και τάξη και στα πανεπιστήμια

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα επιβάλλει νόμο και τάξη και στα πανεπιστήμια

Σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά, ίδρυση ιδιωτικών ιδρυμάτων και κίνητρα μέσω της έρευνας για δημιουργία start ups επιχειρήσεων στις προτεραιότητες του προέδρου της ΝΔ κατά τη συζήτησή του με πρωτοετείς φοιτητές

Τη δέσμευση για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με μια κυβέρνηση ΝΔ ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πρωτοετείς φοιτητές, τονίζοντας ότι η πανεπιστημιακή έρευνα θα πρέπει να δίνει κίνητρα στους νέους για ίδρυση starts ups επιχειρήσεων. Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις το πανεπιστήμιο «χάνει αρκετούς βαθμούς αυτονομίας» καθώς «δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτά που θέλει. Ελέγχεται πολύ αυστηρά από το Υπουργείο Παιδείας. Και δεν έχει την διασύνδεση με την πραγματική οικονομία, με την αγορά» σημείωσε ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα πρέπει να συνδεθούν με την αγορά και να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στη διαμόρφωση των προγραμμάτων τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση του πανεπιστημίου, ενώ ανέφερε ότι η ΝΔ θα επιτρέψει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, πάντοτε με αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης και έλεγχο.

Άσκησε έντονη κριτική στην Κυβέρνηση, η οποία με τα «ράβε – ξήλωνε» και τα «μπρος – πίσω» στην Παιδεία «παίζει με την αγωνία των παιδιών και των γονέων» ενώ συμπλήρωσε: «Δεν βλέπω κανένα λόγο να έχουμε διπλές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί «να γίνει περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης» και συνέχισε: «Όχι μόνο δεν θα εξάγουμε φοιτητές, αλλά θα εισάγουμε. Θα αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Δεν βλέπω το λόγο γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει την καλύτερη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στον κόσμο».

Αναφερόμενος στο άσυλο, υπογράμμισε ότι «δεν αποτελεί ασυλία η προστασία παράνομης δραστηριότητας», ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Δεν νοείται», είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, «να υπάρχει βία στα Πανεπιστήμια. Εάν το ανεχόμαστε έχουμε συμβιβαστεί με κάτι που δεν είναι κανονικό. Δεν νοείται να υπάρχουν προπηλακισμοί, μολότοφ και ναρκωτικά. Ο νόμος και η τάξη θα επιβληθούν εντός του πανεπιστημίου. Είναι και αυτό δημόσιος χώρος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κεντροαριστερά: Βρέθηκε ένας που δεν θα είναι υποψήφιος

Κεντροαριστερά: Σύγκρουση για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Κεντροαριστερά: Τα χαρτιά του ανοίγει την Τετάρτη ο Κωνσταντινόπουλος

SHARE:

24Media Network