Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης συμφώνησαν να τα πουν μετά τις γιορτές

Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης συμφώνησαν να τα πουν μετά τις γιορτές
Δημήτρης Παπαμήτσος

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε τυχαία με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ στο διάδρομο της Βουλής και έδωσαν ραντεβού μετά τα Χριστούγεννα.

Με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη συναντήθηκε τυχαία στο διάδρομο της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για τις ευχές και συνάντησε τον κ.Ανδρουλάκη την ώρα που εκείνος έβγαινε από το χώρο. Αντάλλαξαν ευχές και συμφώνησαν να τα πουν μετά τις γιορτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μητσοτάκης είχε τηλεφωνήσει στον κ.Ανδρουλάκη αμέσως μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και του είχε προτείνει να τα πουν και από κοντά.

Σημειωτέον ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε αποδώσει το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκλογές σε φόβο της Κουμουνδούρου απέναντι στο ΚΙΝΑΛ.

Εχω την εξήγηση γιατί ζητήσατε εκλογές σήμερα. Όχι γιατί πιστεύετε ότι θα είστε πρώτο κόμμα, αλλά γιατί γνωρίζετε ότι όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να είστε τρίτο κόμμα”, είχε πει ο κ.Μητσοτάκης στον κ.Τσίπρα.

Και πρόσθεσε δείχνοντας τα έδρανα του ΚΙΝΑΛ: “Η αιτία είναι δίπλα σας. Οι αναταράξεις στην κεντροαριστερή πολυκατοικία σας προκαλούν νευρικότητα”.

Σε αυτές τις αναταράξεις φαίνεται ότι ποντάρει η ΝΔ, εκτιμώντας ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι εκείνη που κινδυνεύει να χάσει ψήφους προς το ΚΙΝΑΛ μετά την αλλαγή ηγεσίας.

Όπως είχε γράψει μάλιστα μετά την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ το Νews 24/7, ορισμένα γαλάζια στελέχη εκτιμούσαν ότι στις επόμενες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ θα έχουν περίπου τα ίδια ποσοστά.

Ο κ.Μητσοτάκης πάντως δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να σχολιάσει δις ότι στη Χαριλάου Τρικούπη πρεπει να αποφασίσουν εάν θα λέγονται ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ.

Βγαίνοντας δε από την αίθουσα επαίνεσε το βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο λέγοντας του ότι με την αντίδραση του προκάλεσε ουσιαστικά τη διαγραφή Κουρουμπλή από το ΣΥΡΙΖΑ. Διαγραφή πάντως που η ΝΔ υποστηρίζει ότι δεν αρκεί όσο ο κ.Τσίπρα δε διαγράφει τον Παύλο Πολάκη. 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα