Μητσοτάκης: Με ανάπτυξη 4% ο κατώτατος μισθός θα πάει από 650 ευρώ στα 700

Μητσοτάκης: Με ανάπτυξη 4% ο κατώτατος μισθός θα πάει από 650 ευρώ στα 700
Περιοδεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νομό Μαγνησίας Eurokinissi

Έμφαση στα μέτρα για τους χαμηλόμισθους και στη μείωση της φορολογίας για όλους έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και έκανε λόγο για ευημερία που να μοιράζεται δίκαια ανάμεσα σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους. Ισχυρή εντολή, αλλιώς νέες εκλογές με απλή αναλογική και αναγκαστική συγκυβέρνηση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε.

Σε ερωτήσεις πολιτών σε θεματική εκδήλωση στο Βόλο απάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έδωσε έμφαση στα μέτρα για τους χαμηλόμισθους και τη μείωση της φορολογίας για όλους, κάνοντας λόγο για ευημερία που να μοιράζεται δίκαια ανάμεσα σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους.

Δήλωσε βέβαιος ότι: “Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μία ρωμαλέα ανάπτυξη” και πρόσθεσε ότι: “Το ζήτημα είναι να είναι για τους πολλούς”. Επανέλαβε ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, επισημαίνοντας ότι ο κατώτατος σήμερα είναι στα 650 ευρώ και με ανάπτυξη 4% θα πάει στα 700 ευρώ.

Επισήμανε επίσης ότι θα μειώσει τη φορολογία για τα φυσικά πρόσωπα και το ΦΠΑ, γεγονός που σημαίνει μείωση κόστους ζωής, καθώς και ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο 30% μέσα σε μία διετία.

Ο κ.Μητσοτάκης επέμεινε όμως ότι ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας μπορούν να έρθουν μόνο μέσα από τον ιδιωτικό τομέα. “Κάποιοι μιλάνε για χιλιάδες θέσεις εργασίας χωρίς να λένε τίποτε για ιδιωτικό τομέα και επιχειρηματικότητα” σχολίασε και πρόσθεσε ότι: “Η παραγωγική Ελλάδα χτυπήθηκε βάναυσα από αυτή την κυβέρνηση, σε φορολογία, σε εισφορές, στη γραφειοκρατία”.

Επέμεινε λοιπόν στη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασιας με “έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων” και ανάπτυξη που να βασίζεται σε εξωστρέφεια, καινοτομία και παραγωγικότητα, όπως είπε. Επανέλαβε εξάλλου ότι θα μειώσει τη φορολογία για όλους και για τις επιχειρήσεις.

Τόνισε όμως ότι προϋπόθεση για όλα αυτά είναι μία σταθερή αποτελεσματική κυβέρνηση με ισχυρή εντολή, ζητώντας στην κάλπη της 7ης Ιουλίου να σταλεί ότι η χώρα εισέρχεται σε περίοδο σταθερότητας και ότι δε θα υπάρξει περίοδος αστάθειας.

Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα προειδοποίησε ότι η απλή αναλογική και σε εθνικό επίπεδο θα είναι καταστροφική για τη χώρα και επανέλαβε ότι πρόθεσή του είναι να αλλάξει τον εκλογικό νόμο την επόμενη μέρα, για να ενισχυθεί η κυβερνησιμότητα. Και πρόσθεσε ότι: “Εάν σήμερα δε σχηματιζόταν κυβέρνηση σκεφτείτε τι θα γινόταν στη χώρα. Εάν γινόταν εκλογές με απλή αναλογική, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με απόλυτη ακυβερνησία, με το απόλυτο χάος ουσιαστικά, γιατί πολύ απλά θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος, επειδή δε βγαίνουν τα νούμερα αλλιώς, να γίνει κυβέρνηση μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου, τόσο, και επειδή δεν θέλουν πολλοί να γίνει κυβέρνηση μεταξύ νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό ζητάμε από όλους ισχυρή εντολή για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ δέχθηκε ερώτηση και για την ιδιωτική ασφάλιση και μεταξύ άλλων επανέλαβε το σχέδιο για ένα σύστημα τριών πυλώνων, όπου στο δεύτερο κομμάτι της επικουρικής ασφάλισης, χωρίς να πειράξει κανείς τις σημερινές συντάξεις, όπως τόνισε, σταδιακά να ξέρουν τα νέα παιδιά ότι μπορούν να χειριστούν τον “κουμπαρά” τους και να τον χειριστούν και ιδιωτικές εταιρίες. Υποστήριξε ότι έτσι οι νέοι θα πιστέψουν ξανά στο ασφαλιστικό σύστημα, σχολιάζοντας ότι οι εργοδότες σήμερα λένε στο νέο εργαζόμενο, θα σε δηλώνω τετράωρο θα δουλεύεις οκτάωρο, για να πάρει στην τσέπη χρήματα μαύρα αλλά αυτά τα ένσημα θα του λείψουν του νέου κάποια στιγμή. Σημείωσε επίσης ως προς τον τρίτο πυλώνα της ασφάλισης, ότι “αυτοί που το αντέχουν θα μπορούν να έχουν και φορολογικά κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση, και ιδιωτικές εταιρείες να προσφέρουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους τους”.

Ο κ.Μητσοτάκης δέχθηκε ερώτηση και για τους αναπληρωτές καθηγητές και είπε ότι εντός των δημοσιονομικών πλαισίων πρέπει να δοθούν περισσότερες δυνατότητες σε αναπληρωτές να καλύπτουν τακτικές θέσεις επιβραβεύοντας και την προϋπηρεσία. “Για το 2019-2020 θα χρησιμοποιούμε αναπληρωτές και σταδιακά θα προσλαμβάνουμε τακτικό προσωπικό και δεν γίνεται να έχουμε κενό σε δασκάλους και καθηγητές” πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα