Μητσοτάκης με Μισέλ για οικονομία, Λιβύη και λιγνίτη

Μητσοτάκης με Μισέλ για οικονομία, Λιβύη και λιγνίτη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Από το Παρίσι στις Βρυξέλλες θα βρεθεί ο πρωθυπουργός την Τετάρτη για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκό Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με μενού τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό 2021- 2027, θα έχει το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο τραπέζι όμως αναμένεται να τεθεί και η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης.

Ο κ.Μητσοτάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες από το Παρίσι όπου θα συναντηθεί με το Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, έναν από τους πιο ισχυρούς συμμάχους της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία όσον αφορά τη συμφωνία Ερντογάν- Σάρατζ.

Το ζήτημα αυτό προφανώς θα απασχολήσει και τη συζήτηση με το Μισέλ, η συνάντηση όμως πραγματοποιείται εν όψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου για το πενταετές δημοσιονομικό πλαίσιο. Στο πλαίσιο της συζήτησης για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό ένα από τα θέματα που “καίνε” την Ελλάδα είναι να διασφαλίσει κονδύλια για την απολιγνιτοποίηση.

Η Αθήνα σε αντίθεση με άλλες χώρες παραγωγούς λιγνίτη δε ζήτησε την εξαίρεση της από το πλάνο απολιγνιτοποίησης, αλλά αντίθετα επέλεξε να δεσμευτεί για το κλείσιμο όλων των μονάδων μέχρι το 2028, διεκδικώντας όμως κονδύλια για τη στήριξη των περιοχών που θα επηρεαστούν όπως η Δυτική Μακεδονία και η Πελοπόννησος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα