Μητσοτάκης με Θεοχάρη: Δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό σε έξι μήνες

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοταάκη στο Υπουργείο Τουρισμού, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019. (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοταάκη στο Υπουργείο Τουρισμού, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019. (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Το υπουργείο Τουρισμού επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας τον κύκλο επισκέψεών του στα υπουργεία και συμμετείχε σε σύσκεψη με Θεοχάρη, Κόνσολα και Λούλη.

Την εκπόνηση ενός δεκαετούς σχεδίου για τον τουρισμό μέσα σε έξι μήνες έθεσε ως στόχο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την Πέμπτη το υπουργείο Τουρισμού, συνεχίζοντας τον κύκλο επισκέψεών του στα υπουργεία, και συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Κωνσταντίνο Λούλη.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή δύναμη, καλή επιτυχία στην ηγεσία του Υπουργείου, στον Υπουργό, τον Υφυπουργό, τον Γενικό Γραμματέα, και τόνισε ότι περιμένει, όχι μόνο εκείνος, αλλά ολόκληρη η κοινωνία και η οικονομία πολλά από αυτούς, καθώς ο τουρισμός αποτελεί το μεγαλύτερο κλάδο της χώρας και έναν κλάδο στον οποίον η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητα και σε έναν βαθμό αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

ADVERTISING

“Η χώρα χρειάζεται ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος, ο οποίος θα δίνει έμφαση, όπως σωστά ανέφερε ο Υπουργός, στην ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, αλλά και τη βιωσιμότητα” είπε ο κ.Μητσοτάκης. “Δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα το οποίο να μη βάζει την προστασία του περιβάλλοντος σε απόλυτη προτεραιότητα” συνέχισε και πρόσθεσε: “Το σχέδιο αυτό θα έχει εκπονηθεί εντός του επόμενου εξαμήνου σε συνεργασία με τους φορείς του Τουρισμού. Θέλουμε τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης, στην εκπόνηση του νέου προγράμματος για τον ελληνικό τουρισμό.”

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού είναι εκ των πραγμάτων ένα υπουργείο οριζόντιο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να συνεργάζεται με πολλά άλλα υπουργεία για να μπορεί να υλοποιεί σημαντικές στρατηγικές δράσεις όσον αφορά τον τουρισμό. Και τόνισε ότι “η δική μας η δουλειά είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν, επιτέλους, στη χώρα πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ ως σήμερα. Και γι’ αυτό και θέτουμε ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα, ξεκάθαρους στόχους και περιμένουμε από τα αρμόδια υπουργεία να τους υλοποιήσουν.”

Ο κ.Μητσοτάκης τέλος ευχήθηκε: “Να τελειώσει αυτή η τουριστική περίοδος όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένα και να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας για να κάνουμε την Ελλάδα αυτό που πραγματικά της αξίζει, όχι μόνο για τους κατοίκους της, για τους Έλληνες, αλλά και για τα δεκάδες εκατομμύρια που την επισκέπτονται κάθε χρόνο και οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έρχονται σε έναν τόπο πανέμορφο, με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, στον οποίον θα περάσουν πολύ ωραία και τον οποίον θα θέλουν να επισκεφθούν και πάλι στο μέλλον”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπόρις Τζόνσον

SHARE:

24Media Network