Μητσοτάκης – Μεϊμαράκης: Έχουμε συναντίληψη για τα προβλήματα της χώρας

Μητσοτάκης – Μεϊμαράκης: Έχουμε συναντίληψη για τα προβλήματα της χώρας
Dimitris Papamitsos

"Δεν ασχολούμαστε με κουτσομπολιά και παραπολιτική", είπε ο Μεϊμαράκης μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι το θέμα είναι "Μέχρι να φύγει ο Τσίπρας τι κάνουμε". Καμία εθνική συνεννόηση με Τσακαλώτο για τη... Σκάρλετ Γιόχανσον

Περισσότερο από μία ώρα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν εφ’ όλης της ύλης Κυριάκος Μητσοτάκης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη βουλή, επιχειρώντας να διώξουν τις εσωκομματικές σκιές που είχαν δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα για τη στάση της ΝΔ ενόψει της αξιολόγησης και της ψήφισης των μέτρων για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση κυβέρνησης και δανειστών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θέλησε να υποβαθμίσει τα όσα είχαν συμβεί και τις ερμηνείες που δόθηκαν λέγοντας ότι «η χώρα είναι σε δύσκολη καμπή και σταυροδρόμι για να ασχολούμαστε με κουτσομπολιά και παραπολιτικά. Όλα τα μεγάλα θέματα είναι ανοικτά. Η διαπραγμάτευση, η αξιολόγηση, τα εθνικά. Αυτά μας απασχολούν».

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε στις δηλώσεις του ότι «δεν υπάρχει καν θέμα παρεξήγησης, ούτε καν το συζητήσαμε», προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «κάναμε μια ειλικρινέστατη συζήτηση σε καλό κλίμα. Κάνουμε τακτικές συναντήσεις. Θα προχωρήσουμε σε κοινή κατεύθυνση». Μάλιστα αστειευόμενος πρόσθεσε: «Μου πρότεινε εθνική συνεννόηση για να λύσουμε το πρόβλημα του Τσακαλώτου να βγει με την Σκαρλέτ αλλά του είπα ο καθένας τα λύνει μόνος του αυτά…»

Σε ότι αφορά την ψήφιση μέτρων από τη ΝΔ και τις συγκρίσεις σε σχέση με το 2015 και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως «οι παράμετροι δεν είναι ίδιες. Τότε δεν υπήρχε συμφωνία καν» ενώ τώρα σημείωσε ότι «και να κλείσει η αξιολόγηση η χώρα θα σέρνεται» κινούμενος στη γραμμή Μητσοτάκη για καταψήφιση μέτρων. «Το έχουμε ξεκαθαρίσει πλήρως. Η ΝΔ εφόσον ο Τσίπρας αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης αναλαμβάνει και την απόλυτη ευθύνη. Ο Τσίπρας αποδέχτηκε μόνος του να προχωρήσει. Η χώρα σέρνεται. Η κυβέρνηση οφείλει να φέρει τα μέτρα και να προχωρήσει. Πρέπει να πιέσουμε τον Τσίπρα περισσότερο να κλείσει η αξιολόγηση» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Στο ζήτημα των εκλογών οι δύο πλευρές θέλουν να εμφανίζονται ως έχουσες ενιαία αντίληψη. Ο κ.Μεϊμαράκης πάντως σημείωσε ότι «πώς μπορεί να επιβάλλει η ΝΔ εκλογές; Όλοι θέλουμε να φύγει. Όταν όμως κάποιος λέει να φύγει ο Τσίπρας εγώ βάζω ένα κόμμα και λέω: μέχρι να φύγει ο Τσίπρας τι κάνουμε;».

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τόνιζαν ότι «καλυπτόμεθα πλήρως από όσα είπε ο Βαγγέλης. Υπάρχει συναντίληψη. Γίνονται τακτικές συναντήσεις (των δύο) αλλά δεν ανακοινώνονται».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα