Μητσοτάκης: Να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας απέναντι στις σύγχρονες απειλές

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Στην κατάλυση της Δημοκρατίας από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου αναφέρθηκε με σχόλιο του στο facebook ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τιμή σε όσους φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν από τη Χούντα, αλλά και σε όσους αντιστάθηκαν, απέδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με σχόλιο του στο facebook για την επέτειο από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα έκανε παραλληλισμούς με το σήμερα, τονίζοντας ότι πρέπει να θωρακιστεί η Δημοκρατία απέναντι στις σύγχρονες απειλές, στις οποίες συμπεριέλαβε τον ακραίο διχαστικό λόγο, τον δημαγωγικό λαϊκισμό, τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, και την διαπλοκή.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΝΔ έγραψε στο facebook:

ADVERTISING

Η σκέψη όλων μας σήμερα γυρίζει 52 χρόνια πίσω, στις ταραγμένες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας. Την κατάλυση της ίδιας της Δημοκρατίας μας από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, αλλά και την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Τιμούμε όσους φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν από το δικτατορικό καθεστώς, αλλά και όσους είχαν το σθένος και τη γενναιότητα να αντισταθούν.

Σήμερα η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά. Χρέος μας είναι να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας απέναντι στις σύγχρονες απειλές. Τον ακραίο διχαστικό λόγο. Τον δημαγωγικό λαϊκισμό. Τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Την διαπλοκή, σε κάθε της μορφή. Και με το βλέμμα μπροστά να χτίσουμε την φωτεινή Ελλάδα της ελευθερίας και της προόδου. Έτσι θα τιμήσουμε τη Δημοκρατία. Γιατί αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network