Μητσοτάκης: Νέα παρέμβαση στη βενζίνη – Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα

Μητσοτάκης: Νέα παρέμβαση στη βενζίνη – Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα
Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας στα καύσιμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. “Οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς” είπε για Τουρκία

Νέα παρέμβαση στη βενζίνη προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ειδικότερα σε συνέντευξη του, που θα προβληθεί απόψε στις 11 και αποσπάσματα της οποίας έπαιξαν στο κεντρικό δελτίο της κρατικής τηλεόρασης, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο για την ακρίβεια στις τιμές των καυσίμων.

Ο κ. Μητσοτάκης δε θέλησε να προκαταλάβει την κατεύθυνση των μέτρων, αλλά σχολίασε ότι ο τρόπος με τον οποίο έχει κινηθεί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δίνει το περίγραμμα και των νέων μέτρων. Δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξει μία ανακούφιση των πολιτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για τα έξοδα των καυσίμων, ώστε να πάνε διακοπές.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, έχει τεθεί στο τραπέζι η επέκταση του Fuel Pass και μετά την 30η Ιουνίου, καθώς και το ενδεχόμενο να διευρυνθούν οι δικαιούχοι της κάρτας καυσίμων με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να επωφεληθούν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε βεβαίως και στα ελληνοτουρκικά. “Θα κάνουμε ότι χρειάζεται και οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς, ότι η χώρα δεν έχει απλά μία ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα, την οποία φροντίσαμε να ενισχύσουμε αυτά τα τρία χρόνια, αλλά και ισχυρούς συμμάχους”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Διαμήνυσε στην Τουρκία ότι “τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται δια της βίας και οι διαφορές μεταξύ των κρατών πρέπει να λύνονται με μοναδικό γνώμονα και μοναδικό σημείο αναφοράς το διεθνές δίκαιο”.

Στο ερώτημα εάν θα συναντηθεί ξανά με τον Τούρκο πρόεδρο, δεδομένου ότι επίκειται και η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 29 και 30 Ιουνίου στη Μαδρίτη, ο πρωθυπουργός απάντησε: “Θεωρώ ότι νομοτελειακά κάποια στιγμή θα συναντηθούμε και πρέπει να συναντιόμαστε και μετά να συζητάμε. Και όπως είπα και στον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν, πρέπει να μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, αλλά να συμφωνούμε στο πλαίσιο επίλυσης των διαφωνιών μας”. Ο κ. Μητσοτάκης όμως κάλεσε την Άγκυρα να αντιληφθεί ότι τα επιχειρήματα της αγγίζουν πλέον τη σφαίρα του παραλόγου. “Διάλογο με το παράλογο δεν μπορούμε να κάνουμε. Οι αιτιάσεις της Τουρκίας όπως εκφράστηκαν στις τελευταίες επιστολές είναι τελείως παράλογες, στο βαθμό που εγείρουν ζητήματα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα