Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για ΕΣΡ και βλέπουμε…

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για ΕΣΡ και βλέπουμε…
DIMITRIS PAPAMITSOS

Η κυβέρνηση απαντά στο ΣτΕ με περίσσευμα αυταρχισμού και αλαζονείας, χρέος της ΝΔ να αποκαταστήσει την πολιτική ομαλότητα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για «μέγιστο θεσμικό ατόπημα» σχολιάζοντας την αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφαση του ΣτΕ. Χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη για την δημοκρατία την κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι χρέος της ΝΔ είναι να αποκαταστήσει την «πολιτική ομαλότητα» και κάλεσε τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζοντας ότι όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν ευθύνες για το σημερινό τηλεοπτικό τοπίο δήλωσε ότι η ΝΔ θα αναλάβει πρωτοβουλία καταθέτοντας πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο της ΝΔ θα κατατεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα προβλέπει την κατάργηση του νόμου Παππά, την αρμοδιότητα για το νέο διαγωνισμό στο ΕΣΡ, θα έχει ενιαίο τίμημα για την απόκτηση άδειας , ενώ και ο αριθμός αδειών θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος των τεσσάρων «σύμφωνα με τις δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος», όπως αναφέρουν πηγές της ΝΔ.

Το τι θα κάνει η ΝΔ σε σχέση με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης μετά την απόφαση του ΣτΕ και τη συγκρότηση του ΕΣΡ παραμένει ανοιχτό. Πηγές της ΝΔ σημειώνουν ότι «προτεραιότητα της ΝΔ είναι η δική της νομοθετική πρωτοβουλία» και επισημαίνουν ότι «περιμένουμε να δούμε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου της κυβέρνησης και το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ. Εμείς αυτό που λέμε προς την κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το “νόμο Παππά”.

Είχα προειδοποιήσει προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι με τις μεθοδεύσεις του οδηγούσε την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Είχα επισημάνει ότι η χώρα δεν αντέχει να προσθέσει στην οικονομική κρίση και μια κρίση Δημοκρατίας.

Οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα την υπεύθυνη στάση μας. Η δε αντίδραση της Κυβέρνησης στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου συνιστά μέγιστο θεσμικό ατόπημα. Επιβεβαιώνει την πρόβλεψή μας ότι ο κ. Τσίπρας θα απαντά στα τραγικά αδιέξοδα που οδηγεί τη χώρα με περίσσευμα αυταρχισμού και αλαζονείας.

H Κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, προβάλλοντας την εικόνα ενός αποτυχημένου Κράτους, που δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς του. 

Αποδεικνύει ξανά πόσο επικίνδυνη είναι για τον τόπο σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Αντί να στρέψει όλη της την ενέργεια στην ανάταξη της οικονομίας, προσπαθεί να χειραγωγήσει θεσμούς με μόνο σκοπό την παραμονή στην εξουσία.

Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη παράταξη ευθύνης, ενώνει όλους τους πολίτες που δεν ανέχονται την υπονόμευση του Κράτους Δικαίου.

Καλώ τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση. 

Είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές.

Είναι ταυτόχρονα χρέος μου είναι να δώσω λύση και στο τραγικό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο τηλεοπτικό τοπίο. Για αυτό και η Νέα Δημοκρατία καταθέτει άμεσα εμπεριστατωμένη πρόταση νόμου για την αντιμετώπισή του.

Η πρόταση επαναφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του και καταργεί τον παράλογο περιορισμό του αριθμού των καναλιών, που πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό.

Η υιοθέτηση της πρότασής μας, σε συνδυασμό με τη συγκρότηση ενός Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναμφισβήτητου κύρους, θα βάλει τέλος σε μια πολυετή εκκρεμότητα για την οποία όλα τα Κόμματα εξουσίας έχουν τις δίκες τους ευθύνες.

Ο κ. Τσίπρας ας αναλογιστεί, έστω και τώρα, τις ευθύνες του, ώστε να μην παραδώσει και θεσμικά διαλυμένη την ήδη οικονομικά ρημαγμένη χώρα μας. 

Στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να εμπνέει και να ενώνει τους Έλληνες, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματά μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Τηλεοπτικές άδειες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ένωση Δικαστών: 'Δεν υπολογίζουμε σκοπιμότητες και πολιτικές επιδιώξεις'

Θεοδωράκης: Πήγαν να διορθώσουν ένα λάθος, με ένα άλλο μεγαλύτερο

Βενιζέλος: Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου συνιστά επίσημη αναγγελίας κατάλυσης του Συντάγματος

SHARE:

24Media Network