Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας να κάνει αποδεκτή την παραίτηση Κουρουμπλή

Στις πληγείς ποεριοχές από την πετρελαιοκηλίδα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης , Γλυφάδα. Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017.  (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στις πληγείς ποεριοχές από την πετρελαιοκηλίδα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης , Γλυφάδα. Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017. (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση και τον υπουργό Ναυτιλίας καταλόγισε ο πρόεδρος της ΝΔ για την οικολογική καταστροφή στις ακτές της Αττικής κατά την επίσκεψή του στο Παλαιό Φάληρο. Τι μέτρα πρότεινε και ποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η ΝΔ για να συμβάλλει στην απορρύπανση της περιοχής

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη ρύπανση του παραλιακού μετώπου μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα και κατά την επίσκεψή του νωρίτερα στο Παλαιό Φάληρο ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κάνει αποδεκτή την παραίτηση Κουρουμπλή.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού ενημερώθηκε από το δήμαρχο της πόλης Διονύση Χατζηδάκη για την κατάσταση έκανε λόγο για «μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή» και συνέδεσε το θέμα με τις καταστροφές από τις πυρκαγιές στη Βορειοανατολική Αττική το καλοκαίρι σημειώνοντας ότι «χρειάστηκαν δεκάδες χρόνια για να καθαρίσουν οι ακτές της Αττικής και μία μόνο μέρα περιβαλλοντικής ανευθυνότητας για να καταστραφούν».

«Υπάρχουν ευθύνες και το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να αποδεχτεί την παραίτηση Κουρουμπλή» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένοντας πως πρέπει «Να αποδοθούν επιτέλους οι πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν. Η ευθύνη βαρύνει τον πολιτικό προϊστάμενο», ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του εξέφρασε τη λύπη του που «η κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη για ένα περιστατικό που συνέβη μέσα στο λιμάνι. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν γινόταν κάπου πιο μακριά».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι υπάρχουν «αμείλικτα ερωτήματα» που χρήζουν απάντησης όπως: ποιος έκρινε το αξιόπλοο το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιου,

Πως γίνεται να βυθίζεται στο λιμάνι,  και γιατί άργησε να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός.

Σε ότι αφορά τις πρωτοβουλίες της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την κατάθεση επερώτησης στη βουλή υπογεγραμμένη από τους γαλάζιους βουλευτές των εκλογικών περιφερειών του νομού Αττικής, ενώ όπως ανέφερε έχει ζητήσει από τους ευρωβουλευτές να διερευνήσουν τη δυνατότητα εξεύρεσης ευρωπαϊκών πόρων για την απορρύπανση των ακτών. Παράλληλα έδωσε εντολή στο επιτελείο να επεξεργαστεί ένα πλαίσιο προτάσεων για την επικαιροποίηση του σχεδιασμού εκτάκτων αναγκών ώστε να είναι αξιόπιστος στην αντιμετώπιση τέτοιων περιβαλλοντικών απειλών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού συνεχάρη τους δημάρχους της περιοχής που όπως είπε κινητοποιήθηκαν χωρίς καμία κεντρική βοήθεια, τόνισε ότι «είναι απολύτως επιβεβλημένη η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα» για την παροχή εξειδικευμένων μηχανημάτων για την απορρύπανση της περιοχής, ενώ έθεσε στη διάθεση των ειδικών –και μόνο των ειδικών όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά- τις κομματικές οργανώσεις της ΝΔ για να βοηθήσουν στην απορρύπανση των ακτών.

Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κουρουμπλής: Λογοπαίγνιο που παρερμηνεύθηκε τα της παραίτησής μου

SHARE:

24Media Network