Μητσοτάκης: “Οι άνεμοι ήταν ακραίοι – Πολύ περιορισμένος ο αριθμός σπιτιών που υπέστησαν ζημιές”

Μητσοτάκης: “Οι άνεμοι ήταν ακραίοι – Πολύ περιορισμένος ο αριθμός σπιτιών που υπέστησαν ζημιές”
Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις πυρόπληκτες περιοχές Eurokinissi

Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στα καμένα Πεντέλης και Παλλήνης ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε τρεις στάσεις μαζί με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη. Επέλεξαν να μην επισκεφθούν καμένα σπίτια.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στις 10:30 με τους ανθρώπους που τον συνόδευσαν, στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και από εκεί ξεκίνησαν με ένα κομβόι 15 αυτοκινήτων την περιοδεία τους στις περιοχές που πέρασε η πυρκαγιά.

Μαζί του ήταν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος και o Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές της Πεντέλης NEWS 24/7

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην πραγματοποιήσει επίσκεψη στα σπίτια που κάηκαν αλλά να περιοδεύσει, περνώντας με το αυτοκίνητο από τις περιοχές της Πεντέλης, της Παλλήνης, του Ντράφι και της Ανθούσας. Πριν τα οχήματα που αποτελούσαν τη συνοδεία ξεκινήσουν από το νοσοκομείο Παίδων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού και πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία που πλησίασε η πυρκαγιά πίσω από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης Eurokinissi

Στη συνέχεια αποχώρησε μαζί με τη συνοδεία του και η πρώτη στάση τους έγινε στο σημείο “πηγή Καρακαντά”, πάνω στο βουνό της Πεντέλης, από όπου μπορεί κανείς να δει ένα μεγάλο μέρος των καμένων εκτάσεων σε Πεντέλη και Ντράφι. Το κομβόι των αυτοκινήτων που συνόδευαν τον πρωθυπουργό, πέρασε στη συνέχεια από το Ντράφι και έκανε μια στάση στη κοντά στην περιοχή Πανόραμα λίγο πριν τη Λεωφόρο Κύπρου όπου συνομίλησε εκ νέου με τα στελέχη της Πυροσβεστικής που τον συνόδευαν και τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη.

Τέλος, περνώντας από τη Λεωφόρο Μαραθώνος, ο πρωθυπουργός έφτασε στο κινητό κέντρο επιχειρήσεων «Όλυμπος» του Πυροσβεστικού Σώματος, στην πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης, ενώ συνεχάρη τους πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο.

Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις πυρόπληκτες περιοχές Eurokinissi

Εκεί έκανε την ακόλουθη δήλωση, πριν αποχωρήσει από την περιοχή:

“Η πυρκαγιά ήταν πολύ δύσκολη. Είχα την ευκαιρία να περιοδεύσω σε όλη την έκτασή της. Και πάλι συγχαρητήρια σε όσους πάλεψαν στο πεδίο σε πρωτοφανείς συνθήκες. Οι άνεμοι ήταν όντως ακραίοι. Έχουμε μια εικόνα της έκτασης της ζημιάς, αυτό που κρατώ ως θετικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιά παρότι η φωτιά μπήκε μέσα στον αστικό ιστό, είναι πολύ περιορισμένος σε σχέση με την ένταση του φαινομένου. Από εδώ και στο εξής θα αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές υπεύθυνες για την αποκατάσταση.

Είδα ότι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης προχωράει γρήγορα. Θα γίνει καταγραφή των ζημιών, έχουμε εμπειρία και θα σταθούμε στους συμπολίτες μας που υπέστησαν ζημιές. Θέλω να τονίσω ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας, είμαστε ακόμα στα τέλη Ιουλίου. Ο Αύγουστος είναι μπροστά μας και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο. Το είπα και χθες, το επαναλαμβάνω και σήμερα, κάτι το οποίο κρατώ ως μια θετική εξέλιξη είναι το επίπεδο οργάνωσης και συντονισμού μεταξύ όλων των συναρμοδίων φορέων. Τίποτα όμως δεν μπορεί τελικά να υποκαταστήσει την αυτοθυσία των Πυροσβεστών και των εθελοντών μας, αυτών που βρίσκονται πραγματικά στην πρώτη γραμμή.

Είδαμε όλοι εικόνες μεγάλης αυτοθυσίας, ανθρώπων που μπήκαν στις φλόγες για να προστατέψουν το δάσος αλλά και τα σπίτια των συμπολιτών μας. Οφείλουμε σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ”. Συμπλήρωσε τέλος πως θα φανεί το επόμενο διάστημα κατά πόσο υπήρξε εμπρησμός: “Το σημείο και η ώρα που ξεκίνησε η φωτιά γεννά εύλογα ερωτήματα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα