Μητσοτάκης: Οι δηλώσεις Ερντογάν βλάπτουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Περιοδεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λαύριο, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Περιοδεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λαύριο, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Με τον απερχόμενο Τούρκο πρέσβη συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος τόνισε πως αντιπαραγωγικές τοποθετήσεις που αμφισβητούν το ισχύον, βάσει διεθνών συνθηκών και κανόνων, καθεστώς στο Αιγαίο, πρέπει να αποφεύγονται

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κος Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στη Βουλή με τον Πρέσβυ της Τουρκίας στην Ελλάδα κο Kerim Uras, ο οποίος ολοκλήρωσε μετά από πέντε χρόνια την θητεία του στη χώρα μας. Στην εθιμοτυπική αυτή συνάντηση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη θετική παρουσία και συμβολή του κου Uras στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Πέραν αυτών, ο κος Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα στα όσα ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan καθώς και το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης και το καθεστώς του Αιγαίου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε στον Τούρκο Πρέσβη ότι αντιπαραγωγικές τοποθετήσεις που αμφισβητούν το ισχύον, βάσει διεθνών συνθηκών και κανόνων, καθεστώς στο Αιγαίο, βλάπτουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και τη γενικότερη ατμόσφαιρα στην ευαίσθητη περιοχή της Αν. Μεσογείου και  πρέπει να αποφεύγονται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προκαλεί ο δήμαρχος Άγκυρας: Αυτά τα νησιά μας πήρε η Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάνης

Ο Ερντογάν, ο 'μπελάς' των Social Media και η Δημοσιογραφία του Columbia στα ελληνικά

SHARE:

24Media Network