Μητσοτάκης: Οι έφηβοι να κάνουν το εμβόλιο για να ανοίξουν τα σχολεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μεσσηνία και την Αρκαδία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μεσσηνία και την Αρκαδία EUROKINISSI

“Όλοι οι Έλληνες είτε θα εμβολιαστούν είτε θα αρρωστήσουν”, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός. Επανέλαβε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τα παιδιά άνω των 12 ετών και συνέδεσε τον εμβολιασμό των εφήβων με το άνοιγμα των σχολείων.

Νέο μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα έστειλε από την Τρίπολη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τα παιδιά άνω των 12 ετών και καλώντας τους εφήβους να κάνουν το εμβόλιο για να ανοίξουν τα σχολεία.

Ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αύξηση στο ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται, και από τα νέα παιδιά, τους νέους συμπολίτες μας, αλλά και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που ενδεχομένως να είχαν διστάσει μέχρι στιγμής να εμβολιαστούν.

“Είναι ξεκάθαρο -έβλεπα και τα στοιχεία σήμερα με τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία πια όπως είχαμε προβλέψει είναι ήδη κυρίαρχη στη χώρα μας- ότι όλοι οι Έλληνες είτε θα εμβολιαστούν είτε θα αρρωστήσουν. Επομένως, θα προέτρεπα πραγματικά, με όσο μεγαλύτερη δύναμη μπορώ, όσο δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή, όχι μόνο από το να κολλήσουν αλλά από το να αρρωστήσουν σοβαρά”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε το εμβόλιο “ένα θαύμα της επιστήμης”, το οποίο έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του και την ασφάλειά του, επισημαίνοντας ότι το 99% των συμπολιτών μας μεταξύ 60 και 80 ετών που αρρώστησαν σοβαρά ήταν ανεμβολίαστοι.

“Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω για το πόσο επικίνδυνο είναι, ειδικά τώρα που έχουμε τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, να παραμένει κάποιος ανεμβολίαστος” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και ενθάρρυνε τους εφήβους, σε συνεννόηση πάντα με τους γονείς τους, να κάνουν κι αυτοί το βήμα του εμβολιασμού, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

“Και φυσικά, εφόσον η Επιτροπή το εισηγηθεί, θα εγκρίνουμε κι εμείς το να κατέβει το όριο του εμβολιασμού μέχρι τα 12, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες”, επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Εμβόλιο κορονοϊού, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network