Μητσοτάκης: Όταν ο Τσίπρας τελειώσει τις διακοπές του με τον Πολάκη να απαντήσει για αφορολόγητο

Μητσοτάκης: Όταν ο Τσίπρας τελειώσει τις διακοπές του με τον Πολάκη να απαντήσει για αφορολόγητο
Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Το Χαλάνδρι επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επανέλαβε την πρόσκληση στον πρωθυπουργό να ψηφίσει την τροπολογία της ΝΔ για το αφορολόγητο. Επισήμανε ότι εάν μειωθεί το αφορολόγητο συνταξιούχος με 750 ευρώ σύνταξη θα πληρώσει 442 ευρώ φόρο. Τι είπε για ΔΕΗ.

Την πρόσκληση- πρόκληση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσει την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για μη μείωση του αφορολόγητου επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Χαλάνδρι, όπου πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο πλαίσιο των περιηγήσεων του σε γειτονιές και συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους για την ανάγκη μείωσης της φορολογίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να πετάει το γάντι για το αφορολόγητο στον πρωθυπουργό, θέλοντας να φέρει το ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολη θέση. Το σκεπτικό είναι πως είτε θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να ψηφίσει την τροπολογία της ΝΔ και έτσι θα πιστωθεί η μη μείωση του αφορολόγητου στην αξιωματική αντιπολίτευση. Είτε η κυβέρνηση δε θα ψηφίσει την τροπολογία, παρόλο που ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είναι πρόθεση του να μειώσει το αφορολόγητο και η ΝΔ θα καταγγείλει υποκρισία και πολιτικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη του, επισήμανε καταρχήν ότι: “Και εδώ στο Χαλάνδρι, στην βόλτα την οποία έκανα σήμερα, άκουσα από όλους τους συμπολίτες μου την ίδια κουβέντα: Δεν αντέχουμε άλλο, οι φόροι πρέπει, επιτέλους, να μειωθούν”. 

Υπενθύμισε ότι χθες κατέθεσε δημόσια πρόσκληση-πρόκληση στον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει την τροπολογία της ΝΔ για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, το οποίο θα αρχίσει να ισχύει από 1/1/2020. Και έφερε το εξής παράδειγμα για το τι θα συμβεί εάν δεν αρθεί η μείωση: Ένας συνταξιούχος με σύνταξη 750 ευρώ ο οποίος σήμερα δεν πληρώνει καθόλου φόρο, από 1/1/2020 θα πληρώσει 442 ευρώ ετησίως φόρο.

Ελπίζω, όταν ο κ. Τσίπρας τελειώσει επιτέλους τις διακοπές του με τον κ. Πολάκη, να δεήσει να απαντήσει στην πρόσκλησή μου” κατέληξε σαρκαστικά ο κ.Μητσοτάκης. 

Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό της ΝΔ κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Χαλάνδρι, οι πολίτες του επισήμαναν την ανάγκη μείωσης της φορολογίας, τόσο των επιχειρήσεων όσο και του ΦΠΑ, τονίζοντας ότι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, ακόμη και υγιείς εμπορικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

«Φτιάξτε τη χώρα γιατί η χώρα βουλιάζει», του είπε σύμφωνα με τη γαλάζια ανακοίνωση χαρακτηριστικά ένας πολίτης, ζητώντας του να δώσει έμφαση στις επενδύσεις και τις νέες δουλειές, ενώ ένας καταστηματάρχης του επισήμανε τη διάλυση της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που συνειδητά, όπως υποστήριξε, συντελείται τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε επίσης έναν νέο που ζει στο Λονδίνο και βρίσκεται στην Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα, και του είπε ότι ο νόμος για την κατοχύρωση της δυνατότητας των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους είναι έτοιμος και θα κατατεθεί αμέσως από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. «Κάντε το για μας, για να υποστηρίξουμε τη χώρα μας», του απάντησε σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ ο νέος, και όταν ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι θα παλέψει για να μπορεί και αυτός αλλά και όσοι νέοι το επιθυμούν να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους, ο νέος του απάντησε «μακάρι».

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε, επίσης, το τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ, όπου συνομίλησε τόσο με πολίτες όσο και με μέλη του προσωπικού, που του εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της εταιρείας. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι είναι κρίμα η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας να βρίσκεται, με ευθύνη της κυβέρνησης, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με ζημιές 900 εκατομμυρίων ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα