Μητσοτάκης: Όταν υπάρχει ανθρώπινη θέληση δεν υπάρχουν περιορισμοί

Μητσοτάκης: Όταν υπάρχει ανθρώπινη θέληση δεν υπάρχουν περιορισμοί
Συνάντηση Μητσοτάκη με τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τυφλών @twitter

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τυφλών. “Θα έχουν τη στήριξή μας, τους αξίζουν συγχαρητήρια έγραψε.

Την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου τυφλών (5Χ5) συνάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα της προπόνησής της στη Θεσσαλονίκη.

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας προετοιμάζονται εντατικά για την τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Τυφλών, που θα διεξαχθεί στη Ρώμη από τις 15 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από την υφυπουργό Εργασίας αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, και από τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Σταμάτη.

Οι αθλητές καλωσόρισαν τον πρωθυπουργό ευχαριστώντας τον για την επίσκεψή του. Όπως τον ενημέρωσαν, στην εθνική ομάδα συμμετέχουν 10 αθλητές με ολική απώλεια όρασης, 2 προπονητές και 2 άτομα βοηθητικό προσωπικό. «Είναι τόσο εντυπωσιακό αυτό που κάνετε», τους είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε, «αποδεικνύετε ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί όταν υπάρχει θέληση», διαβεβαιώνοντάς τους ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να τους στηρίξει.

Μάλιστα του δώρισαν τη φανέλα της ομάδας και του έδωσαν την ειδική μπάλα που χρησιμοποιείται στο ποδόσφαιρο τυφλών. Ο πρωθυπουργός αφού τους ευχαρίστησε, τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα πλέγμα οριζόντιων πολιτικών για τα ΑμεΑ, στο οποίο εμπλέκονται όλα τα υπουργεία. Όπως εξήγησε, πρόκειται για ολοκληρωμένη πολιτική παρέμβαση που δεν περιορίζεται σε επίπεδο οικονομικής στήριξης, αλλά στοχεύει στην πραγματική ενσωμάτωση των ΑμεΑ σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τα μέλη της εθνικής ομάδας και τους ευχήθηκε να πετύχουν την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκυο, ενώ τους προσκάλεσε και στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την επιστροφή τους από το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρώμη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα