Μητσοτάκης: Πάρτε πίσω το νόμο για τα μπλοκάκια

Meeting of the Political Committee of New Democracy in Athens on October 4, 2016 /                4 , 2016
Meeting of the Political Committee of New Democracy in Athens on October 4, 2016 / 4 , 2016 SOOC

Με δήλωσή του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητάει απόσυρση της ρύθμισης

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με αφορμή τη ρύθμιση για τα μπλοκάκια ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι έχει οδηγήσει σε απελπισία κατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες και αγρότες με τις αβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές που επέβαλε, ζητώντας την απόσυρση της ρύθμισης και τη μείωση και των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, με αντίστοιχη μείωση των κρατικών δαπανών.

«Η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε απελπισία εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες και αγρότες με τις αβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές που επέβαλε.

Οι επιπτώσεις είναι δραματικές: Λουκέτα σε επιχειρήσεις. Εκτίναξη της μαύρης εργασίας. Μετανάστευση επαγγελματιών κι επιχειρήσεων. 

Ιδιαίτερα πλήττονται όμως οι εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι με μπλοκάκι που μαζικά τα κλείνουν επειδή αναγκάζονται να καταβάλουν διπλές εισφορές. 

Το μήνυμα που στέλνουμε, μαζί με όλους όσοι πλήττονται από την πολιτική της Κυβέρνησης, είναι ξεκάθαρο: 

Πάρτε πίσω τώρα αυτήν την καταστροφική ρύθμιση.

Μοναδική διέξοδος είναι η μείωση και των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, με αντίστοιχη μείωση των κρατικών δαπανών, ώστε να ανασάνει η οικονομία. 

Να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα τονώσουν το ασφαλιστικό μας σύστημα» τόνισε σε δήλωσή του ο κ.Μητσοτάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πετρόπουλος: Στο 10% η εισφορά απασχολούμενων με μπλοκάκι, για μια μεταβατική περίοδο

Μπλοκάκια: Έρχεται μεταβατική ρύθμιση

SHARE: