Μητσοτάκης: Πλήρες δικαίωμα σύνταξης στους Βορειοηπειρώτες ομογενείς

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας. Νέο μήνυμα στα Τίρανα για την ένταξη στην ΕΕ. Δεσμεύσεις για το συνταξιοδοτικό της μειονότητας

Με εκπροσώπους της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους οποίους συζήτησε εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν τη μειονότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το έντονο ενδιαφέρον του και την αμέριστη συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα των ομογενών. Κατέστησε ακόμη μία φορά σαφές ότι η πρόοδος στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Αλβανίας και η έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της γείτονος στην Ε.Ε., εξαρτώνται άμεσα από τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας και ιδιαίτερα από την προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των μελών της και την κατάργηση των λεγόμενων «μειονοτικών ζωνών». Αυτά άλλωστε αποτελούν και ρητές δεσμεύσεις της Αλβανίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε επίσης πώς στο νέο νόμο που θα φέρει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, σε αντικατάσταση του Νόμου Κατρούγκαλου, θα διορθώσει τις άδικες για τους ομογενείς μας στην Αλβανία πρόνοιες της σημερινής νομοθεσίας που δημιουργούν προσκόμματα στη θεμελίωση πλήρους δικαιώματος εθνικής σύνταξης.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τις περιοχές που διαβιεί η μειονότητα στην Αλβανία το αμέσως προσεχές διάστημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network