Μητσοτάκης προς Εκκλησία για τα Φώτα: Ο νόμος δεν εφαρμόζεται κατά το δοκούν

Μητσοτάκης προς Εκκλησία για τα Φώτα: Ο νόμος δεν εφαρμόζεται κατά το δοκούν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Eurokinissi

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού απάντησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, η οποία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα ανοίξει τις εκκλησίες τα Θεοφάνεια.

“Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν ώστε να τον αγνοεί  όποιος διαφωνεί” διαμηνύει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Εκκλησία, απαντώντας στην απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που δεν συναινεί στα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού που αφορούν τις λειτουργίες.

“Ευελπιστούμε ότι η Εκκλησία θα αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την κοινωνία, όπως έως σήμερα με υπευθυνότητα έπραξε. Η εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης αποτελεί υποχρέωση αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης όλων μας” προσθέτει η ανακοίνωση του Μαξίμου, η οποία ουσιαστικά εκφράζει προσωπικά τον πρωθυπουργό και επιστρέφει στην Ιερά Σύνοδο το μπαλάκι, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την εφαρμογή του νόμου.

Το Μαξίμου υπενθυμίζει, χωρις να κρύβει την ενόχληση του, ότι: “Η κυβέρνηση σε όλα τα στάδια της πανδημίας βρισκόταν σε διαρκή διαβούλευση με την Εκκλησία για τα θέματα των λειτουργιών, με σεβασμό στη δημόσια υγεία αλλά και την πίστη των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν οι λειτουργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και προβλέφθηκε η λειτουργία των Θεοφανείων”.

Επισημαίνει δε ότι: “Η ανάγκη να μην διακυβευθεί η σταθερή πορεία για την καταπολέμηση του ιού, εν όψει ιδίως και της επαναλειτουργίας των σχολείων, επέβαλε για την τρέχουσα εβδομάδα την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς περιορισμών στην αγορά και την κοινωνία, μεταξύ των οποίων και η πρόβλεψη να γίνει η λειτουργία των Θεοφανείων χωρίς την παρουσία πιστών” και υπογραμμίζει ότι βεβαίως, παραμένει η δυνατότητα παρεμπίπτουσας ατομικής προσευχής των πιστών στους ναούς.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα