Μητσοτάκης προς υπουργούς: Στηρίξτε τη μεγάλη επιτυχία της ψήφου των αποδήμων

Μητσοτάκης προς υπουργούς: Στηρίξτε τη μεγάλη επιτυχία της ψήφου των αποδήμων
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Eurokinissi

Τα νομοσχέδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και για ΔΕΗ-ΔΕΠΑ συζητήθηκαν στο υπουργικό που συνεχίζεται.

Μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει αυτήν την ώρα.

Συζητήθηκαν ήδη τα νομοσχέδια των υπουργείων Εσωτερικών και Ενέργειας για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και τη ΔΕΗ- ΔΕΠΑ και η συνεδρίαση συνεχίζεται.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικακος παρουσίασε με power point την εξέλιξη της συζήτησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την ψήφο των αποδήμων και εξήγησε ότι θα προχωρήσει η αναθεώρηση του άρθρου 54 του συντάγματος  για να έρθει μετά το νομοσχέδιο και σε αυτό να αποκρυσταλλωθεί η θέση των κομμάτων χωρίς συνταγματικά προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια μεγάλη επιτυχία για ένα πρόβλημα δεκαετιών και κάλεσε τους υπουργούς: “να στηρίξετε ισχυρα και επιθετικά αυτή την επιτυχία του πολιτικου συστήματος, να εξηγηθεί στην κοινή γνώμη ότι έπρεπε να βρεθεί στήριξη από 200 βουλευτές”, ενώ εκτίμησε ότι δεν είναι αντίθετη η κοινή γνώμη στις συνθέσεις για να βρεθεί κοινός τόπος σε τόσο μεγάλα ζητήματα.

Στη συνέχεια ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε το νομοσχέδιο με το οποίο η ΔΕΠΑ σπάει στα τρία (σε υποδομών, εμπορίας και διεθνών έργων), ενώ γίνονται και παρεμβάσεις στη ΔΕΗ μεταξύ άλλων για τις αμοιβές προσωπικού.

Ο κ.Μητσοτακης τόνισε πως: “Η μεγάλη πρόκλησ είναιη να αποδείξουμε ότι μπορούμε να εξυγιάνουμε και να εκσυγχρονισουμε μια μεγάλη επιχείρηση που απαξίωσε η προηγούμενη κυβέρνηση.”

Σημειωτέον ότι από το υπουργικό απουσιάζουν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γιώργος Κουμουτσάκου καθώς βρίσκονται στην βουλή για το νομοσχέδιο για το άσυλο, για το όποιο θα μιλήσει το απόγευμα στην ολομέλεια και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα