Μητσοτάκης: 'Ψέματα, ανικανότητα, φόροι. Αυτό είναι το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας'

Gala Dinner by The Economist, in Athens, on Jan. 27, 2017 /     Economist,  ,  27 , 2016
Gala Dinner by The Economist, in Athens, on Jan. 27, 2017 / Economist, , 27 , 2016 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Από το βήμα του 34ου συνεδρίου της ΠΟΜΙΔΑ ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%

Αναφερόμενος στην τωρινή συγκυρία, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο 34ο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, επισήμανε ότι «χαρακτηρίζεται από υπερφορολόγηση, αβεβαιότητα και βαθιά κρίση εμπιστοσύνης» και συμπλήρωσε: «Ψέματα, ανικανότητα, φόροι. Αυτό είναι το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας. Τρίπτυχο που ενισχύεται από τις συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης. Αν σήμερα οι πιστωτές ζητούν υπερβολικά μέτρα από τη χώρα, και πράγματι πολλά από αυτά που ζητούνται είναι υπερβολικά, αυτό οφείλεται πρωτίστως στο γεγονός ότι η χώρα έχει απολέσει την αξιοπιστία της. Και αυτή την απώλεια αξιοπιστίας δεν την πληρώνει μόνο η κυβέρνηση, την πληρώνει συνολικά η χώρα. Γι' αυτό και λέμε ξεκάθαρα ότι όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα θα είναι για την Ελλάδα».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “αν υπάρξει νέα κυβέρνηση, η οποία είναι πραγματικά αποφασισμένη να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις τότε μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερη δημοσιονομική χαλαρότητα, ώστε να ξεφύγουμε από τον ασφυκτικό βραχνά των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5%, τα οποία δυστυχώς δεν είναι βιώσιμα για παρατεταμένη χρονική περίοδο. Είναι κάτι το οποίο πρώτος είπα στη βουλή, τον Μάιο του 2016. Τότε αντιμετωπίστηκα με ειρωνεία από την κυβέρνηση, σαν να μην είναι ένας σημαντικός στόχος τον οποίο πρέπει να διεκδικήσουμε”.

“Σήμερα όμως βλέπουμε τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής. Τι σημαίνει για τη χώρα να πρέπει να δεσμευτεί και πέραν από τη λήξη του προγράμματος στην επίτευξη μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων και πόσο δύσκολο είναι να μπορούμε να ξεφύγουμε από μέτρα που πράγματι δεν αντέχουν σε μια λογική κριτική, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι το τίμημα μιας κυβέρνησης η οποία καταρράκωσε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και η οποία ουδέποτε διεκδίκησε αυτά τα οποία η χώρα αξίζει με συγκεκριμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα” υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε επίσης για μείωση φόρων και ειδικότερα κατά 30% του ΕΝΦΙΑ την πρώτη διετία για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Μείωση φόρου στις επιχειρήσεις στο 20%, από 29% και του φόρου στα μερίσματα στο 5%, από 15%, αλλά και προσέλκυση επενδύσεων και βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος

“Πρέπει να αξιοποιήσουμε το αναπτυξιακό δυναμικό της Ελλάδας. Στη Νέα Δημοκρατία, δουλεύουμε σε ένα σχέδιο που θα δώσει στην οικονομία μας ώθηση με σύνθετες πολιτικές κινήτρων, ξένων επενδύσεων, συμπράξεων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, αξιοποίησης και του τελευταίου ευρώ κοινοτικών χρημάτων και, πρωτίστως, περικοπής κρατικών δαπανών για την γρήγορη μείωση του φορολογικού βάρους της κοινωνίας” είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: “Εκτός από το κίνημα «δεν πληρώνω», πλέον υπάρχει και το κίνημα «δεν κληρονομώ»”.

Φωτό: sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Στοίχημα να κερδίσουμε τη θετική ψήφο των πολιτών

SHARE:

24Media Network