Μητσοτάκης: Ψέματα ότι δε θέλω να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Η ΝΔ με ανακοίνωση της και ο Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο facebook, υπενθυμίζουν ότι ο εκείνος είχε εισηγηθεί την αναθεώρηση του άρθρου 86 το 2006. Αλλά η ΝΔ δηλώνει ότι δε θα ψηφίσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών τώρα. “Ο λαός τους κρίνει” απαντά το Μαξίμου

Μητσοτάκης: Ψέματα ότι δε θέλω να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Η ΝΔ με ανακοίνωση της και ο Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο facebook, υπενθυμίζουν ότι ο εκείνος είχε εισηγηθεί την αναθεώρηση του άρθρου 86 το 2006. Αλλά η ΝΔ δηλώνει ότι δε θα ψηφίσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών τώρα. “Ο λαός τους κρίνει” απαντά το Μαξίμου

Με οργή αντιδρά η Νέα Δημοκρατία στην επίθεση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης για να μην αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Η ΝΔ πάντως ουσιαστικά διαμηνύει πως δε θα ψηφίσει τώρα την αναθεώρηση του άρθρου 86 που αφορά το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά ότι θα το αναθεωρήσει η ίδια ως κυβέρνηση, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι δείχνει όψιμο ενδιαφέρον και αρνούμενη να μπει σε αυτή τη διαδικασία αναθεώρησης.

Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα με ανάρτηση του στο facebook κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι λέει ψέματα και υπενθύμισε ότι εκείνος το 2006 είχε προτείνει πρώτος την αλλαγή του άρθρου 86.

“Ο κ. Τσίπρας είπε σήμερα πως δεν επιθυμώ να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Ως συνήθως, λέει ψέματα. Το 2006 ανέλαβα πρωτοβουλία αναθεώρησης του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Τότε, κανένας από το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν υπέγραψε την πρότασή μου” σχολίασε ειδικότερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ταυτόχρονα σε ανακοίνωση του ανέφερε:
 

«Ο κ. Τσίπρας, εκτός από την ψυχραιμία του, έχει απωλέσει πια και τη μνήμη του. Του τη φρεσκάρουμε.
 

Τον Νοέμβριο του 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο βουλευτής που εισηγήθηκε να ενταχθεί στην αναθεώρηση η αλλαγή του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών. Κανείς από το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν τη συνυπέγραψε.
 

Τον Μάιο του 2014 ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ως “άκαιρη” την πρόταση αναθεώρησης της κυβέρνησης Σαμαρά και λίγους μήνες μετά έριξε την κυβέρνηση συμπράττοντας με τη Χρυσή Αυγή, τον Πάνο Καμμένο και τον Φώτη Κουβέλη. Το έπραξε, μάλιστα, εργαλειοποιώντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που θέλει σήμερα να αλλάξει.
 

Τον Ιανουάριο του 2016 αρνήθηκε να απαντήσει στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια γενναία και συναινετική αναθεώρηση την οποία θα στήριζαν από κοινού κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
 

Και έτσι φτάσαμε στον Οκτώβριο του 2018 με τον κ. Τσίπρα να επιδιώκει να ευτελίσει ακόμη και την αναθεώρηση του Συντάγματος, μήπως και αποκρύψει για λίγες μέρες την αποσύνθεση της κυβέρνησής του και τις δημόσιες αλληλοκατηγορίες των υπουργών του ότι χρηματίζονται.
 

Συστήνουμε στον κ. Τσίπρα ψυχραιμία και λίγη υπομονή. Σε λίγους μήνες από σήμερα, η ευρεία συνταγματική αναθεώρηση που χρειάζεται ο τόπος θα συντελεστεί. Και εξυπακούεται ότι μετά τις εκλογές η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συμπεριλάβει και κάποιες από τις αυτονόητες προτάσεις που υιοθέτησε όψιμα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αλλαγή του άρθρου 86».

Γαλάζιες πηγές ταυτόχρονα διευκρίνιζαν θέλοντας να αποσείσουν την κατηγορία ότι δε θα προσέλθουν στην αναθεώρηση: “Η ΝΔ δεν έχει διαφοροποιήσει στο παραμικρό την πάγια θέση που εκφράζει από το 2016 για τη Συνταγματική αναθεώρηση. Με απλά λόγια είναι εξής: Αν κάνει δεκτά ο ΣΥΡΙΖΑ τα άρθρα που προτείνει προς αναθεώρηση η ΝΔ, τότε και η ΝΔ δεσμεύεται ότι θα κάνει δεκτά τα άρθρα που προτείνει προς αναθεώρηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Το λόγο μετά θα έχουν οι πολίτες οι οποίοι με την ψήφο τους στις εκλογές θα αποφασίσουν την κατεύθυνση των αλλαγών της αναθεώρησης. Αυτή ακριβώς θα είναι και η θέση που θα εκφράσει η ΝΔ στην έναρξη της σχετικής κοινοβουλευτικής συζήτησης όταν αποφασίσει να την προγραμματίσει ο κ. Τσίπρας.”
 

Το Μαξίμου από την πλευρά του επιμένει στην κατηγορία πως η ΝΔ θέλει να αποφύγει την αναθεώρηση του άρθρου 86, αναφέροντας: 

“Δε χρειαζόταν να ξεκινήσουν από το 2006 για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στη Νέα Δημοκρατία. Αρκούσε μία παραδοχή: Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δε θέλουν τη Συνταγματική Αναθεώρηση γιατί φοβούνται την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ο λαός τους κρίνει και για κακή τους τύχη, τους έχει πάρει χαμπάρι.” 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν θέλει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

SHARE:

24Media Network