Μητσοτάκης σε ερώτηση του NEWS 24/7: “Στη στάση του ΠΑΣΟΚ βλέπω ένα Deja Vu από την δεκαετία του ’80”

Μητσοτάκης σε ερώτηση του NEWS 24/7: “Στη στάση του ΠΑΣΟΚ βλέπω ένα Deja Vu από την δεκαετία του ’80”
Eurokinissi

Στην απόρριψη μιας ενδεχόμενης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ή την Ελληνική Λύση προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του NEWS 24/7.

Στο ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης με άλλα κόμματα όπως η Ελληνική Λύση ή και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ – εφόσον δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία – αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 86η ΔΕΘ, μετά από ερώτηση του NEWS 24/7 που έθεσε η δημοσιογράφος Βίκυ Σαμαρά κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου.

Στην απάντησή του ο πρωθυπουργός απέρριψε κατηγορηματικά κάθε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ: «Θεωρώ ότι υπάρχει μια δυσαρμονία μεταξύ του τρόπου, με τον οποίο βλέπουν την κυβέρνηση συμπολίτες μας, οι οποίοι στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και της απόλυτα κατηγορηματικής έντονης κριτικής της οποίας ασκεί ο κ. Ανδρουλάκης, μερικές φορές αισθάνομαι ότι οι ψηφοφόροι του είναι πιο μπροστά από τον ίδιο.»

Έκανε μάλιστα λόγο για «εντάσεις, φραστικές υπερβολές και αναζήτηση φαντασμάτων» που ταιριάζουν καλύτερα στο παρελθόν και τη δεκαετία του ’80 παρά σε έναν νέο πολιτικό».

Η ερώτηση του NEWS 24/7:

«Είπατε προηγουμένως ότι δεν νιώθετε καθόλου κοντά με τον κ. Βελόπουλο. Απορρίπτετε ρητά τη συνεργασία μαζί του εάν ο λαός δεν σας δώσει την αυτοδυναμία και με δεδομένο ότι ο κ. Ανδρουλάκης, όπως είπατε, δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας; Είπατε επίσης ότι η κυβέρνησή σας θα εντάξει και στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους. Εάν ο ελληνικός λαός δεν σας δώσει την αυτοδυναμία για λίγες μόνο έδρες, θα μπορούσατε να προσεγγίσετε μεμονομένους βουλευτές που έχουν εκλεγεί με άλλα κόμματα, με το ΠΑΣΟΚ ή την Ελληνική Λύση ή θα πάτε σε τρίτες εκλογές;» ερωτήθηκε ο κύριος Μητσοτάκης.

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Νομίζω ότι έχει απαντηθεί διεξοδικά το ερώτημα που έχετε θέσει κ. Σαμαρά, δεν έχω να πω κάτι περισσότερο για κάτι, το οποίο θα λάβει χώρα σε αρκετούς μήνες από τώρα, νομίζω θα έχουμε αρκετό χρόνο να συζητήσουμε και για τα εκλογικά διλήμματα με πολύ μεγαλύτερη σαφήνεια. Σας απάντησα ευθέως για το ζήτημα του κ. Βελόπουλου. Όπως σας είπα και για το ζήτημα του κ. Ανδρουλάκη, θεωρώ ότι υπάρχει μια δυσαρμονία μεταξύ του τρόπου με τον οποίο βλέπουν την κυβέρνηση συμπολίτες μας οι οποίοι στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και της απόλυτα κατηγορηματικής έντονης κριτικής της οποίας ασκεί ο κ. Ανδρουλάκης, μερικές φορές αισθάνομαι ότι οι ψηφοφόροι του είναι πιο μπροστά από τον ίδιο.

Ξέρετε εγώ έχω, νομίζω ενδεχομένως και κάποιοι άλλοι από τους παρευρισκόμενους, έχουμε ενηλικιωθεί πολιτικά την δεκαετία του ’80. Λες και βλέπω ένα Deja Vu ως προς την ένταση του λόγου. Μόνο που ο χρόνος δεν γυρνάει προς τα πίσω, προς τα μπροστά πρέπει να πηγαίνουμε. Άρα νομίζω ότι αυτές οι εντάσεις και οι φραστικές υπερβολές και η αναζήτηση φαντασμάτων και ενός πολιτικού εχθρού, δεν νομίζω ότι ταιριάζουν σε έναν νέο πολιτικό».
 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα