Ο Μητσοτάκης σημείωσε ποιοι καπνιστές βουλευτές χειροκρότησαν για τον αντικαπνιστικό

Ο Μητσοτάκης σημείωσε ποιοι καπνιστές βουλευτές χειροκρότησαν για τον αντικαπνιστικό
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019. Eurokinissi

Το χειροκρότημα της ΚΟ της ΝΔ στην αναφορά του πρωθυπουργού για την οριζόντια εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και το σχόλιο Μητσοτάκη, αλλά και τα μηνύματα που έστειλε για ήθος και εγκυρότητα στους βουλευτές.

Ένα από τα σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας που χειροκροτήθηκε ήταν η αναφορά του στον αντικαπνιστικό νόμο.

Ο πρωθυπουργός ειδικότερα παρουσιάζοντας τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου ανέφερε ότι στο νομοσχέδιο για το 4ο Σιδηροδρομικό Πακέτο, που εναρμονίζει τη νομοθεσία μας με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για άνοιγμα της αγοράς στην μεταφορά επιβατών και ενισχύει τη διασύνδεση και την ασφάλεια του δικτύου, θα συμπεριληφθούν και ρυθμίσεις για την οριζόντια εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Σε αυτό το σημείο ο κ.Μητσοτάκης χειροκροτήθηκε και σχολίασε αστειευόμενος προς τους βουλευτές: “Επισημαίνω ποιοι καπνιστές χειροκροτούν και ποιοι δε χειροκροτούν”.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα ζήτησε στο τέλος συγνώμη από τους βουλευτές που σήμερα δεν τους δόθηκε ο λόγος, εξηγώντας ότι δεν υπήρχε χρόνος για διάλογο εξαιτίας της προγραμματισμένης για τις τρεις το μεσημέρι συνάντησης του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Δεσμεύτηκε ωστόσο ότι στο εξής σε κάθε συνεδρίαση της ΚΟ θα δίδεται ο λόγος στους βουλευτές.

Έστειλε βέβαια και μηνύματα προς την ΚΟ. Κάλεσε όλους τους βουλευτές ιδίως τους νεοεκλεγέντες να είναι ενεργά παρόντες με δημόσιες παρεμβάσεις που θα διακρίνονται για το ήθος και την εγκυρότητά τους, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ.Μητσοτάκης κάνοντας τον κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό απολογισμό των τριών πρώτων μηνών της κυβέρνησης, δεσμεύτηκε στους βουλευτές ότι οι συνεδριάσεις της ΚΟ θα είναι τακτικές. Είπε εξάλλου ότι από την πρώτη στιγμή η νέα κυβέρνηση θέλησε να δηλώσει το σεβασμό της στη Βουλή, μεταφέροντας τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου απ’ το χώρο της νομοθετικής εξουσίας, στο Μέγαρο Μαξίμου -την έδρα της εκτελεστικής.

“Οι υπουργοί – και πιστεύω ότι αυτό συνιστά τομή σε σχέση με το τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια- προσέρχονται σταθερά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο όλων των βουλευτών” είπε τονίζοντας ότι αποτελεί απαίτηση του να παρευρίσκονται οι υπουργοί τακτικά στη Βουλή. Σημείωσε ότι ο ίδιος φρόντισε να δίνει το «παρών» σ’ όλες τις κρίσιμες συνεδριάσεις, μετέχοντας στις συζητήσεις των νομοσχεδίων και ήδη ενεργοποίησε την «Ώρα του Πρωθυπουργού», απαντώντας, την περασμένη Παρασκευή, σε μία επίκαιρη ερώτηση του κ. Βαρουφάκη για το Μεταναστευτικό, ενώ συμφώνησε με την πρόταση του προέδρου του ΜεΡΑ για πιο… δυναμική «Ώρα του Πρωθυπουργού» ενδεχομένως και με κλήρωση και περισσότερες ερωτήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα