Μητσοτάκης: Συζήτησε με τον Γκουτέρες για την τουρκική προκλητικότητα και το Κυπριακό

Μητσοτάκης: Συζήτησε με τον Γκουτέρες για την τουρκική προκλητικότητα και το Κυπριακό
Κυριάκος Μητσοτάκης John Angelillo /Pool Photo / AP IMAGES

Για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, με την Τουρκία να βρίσκεται στο επίκεντρο, συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες Πέμπτη (22/09) με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, ιδιαίτερα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Για το Κυπριακό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς ισοδυναμεί με πλήρη απόρριψη των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ειρηνική και δίκαιη διευθέτηση του Κυπριακού στο πλαίσιο διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πηγές, ενημέρωσε επίσης τον Γενικό Γραμματέα για την τουρκική προκλητικότητα, που εκδηλώνεται τόσο με την αναβάθμιση των παράνομων αξιώσεων, όσο και σε επίπεδο ρητορικής. Επανέλαβε ότι η Αθήνα πορεύεται πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τις πρόνοιες της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και τις αρχές καλής γειτονίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα