Μητσοτάκης στα σπασμένα της Βουκουρεστίου: "Αδιανόητο οι καταστηματάρχες να είναι όμηροι τριάντα τραμπούκων"

Μητσοτάκης στα σπασμένα της Βουκουρεστίου: "Αδιανόητο οι καταστηματάρχες να είναι όμηροι τριάντα τραμπούκων"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στη Βουκουρεστίου και είδε από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσαν σε καταστήματα, χθες, κουκουλοφόροι.

«Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά. Είμαστε στον πιο ιστορικό εμπορικό δρόμο της Αθήνας. Δεν είναι δυνατόν οι καταστηματάρχες να είναι όμηροι τριάντα τραμπούκων. Αυτό την επόμενη ημέρα θα σταματήσει. Η ασφάλεια και η τάξη θα επιστρέψει. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης», δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πήγε στη Βουκουρεστίου και είδε από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσαν σε καταστήματα, χθες, κουκουλοφόροι.

Μητσοτάκης στα σπασμένα της Βουκουρεστίου:

«Τέτοιες εικόνες δεσμευόμαστε, εφόσον μας εμπιστευτούν πολίτες, ότι θα σταματήσουμε να βλέπουμε. Δεν είναι δυνατόν τα καταστήματα να είναι στο έρμαιο αδίστακτων, να τα σπάνε και να φεύγουν ανενόχλητοι. Αυτά την επόμενη ημέρα θα σταματήσουνε», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο όποιος συνομίλησε με αρκετούς καταστηματάρχες.

Χθες άλλωστε από τα Γιάννενα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

"Για εμάς η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα. Δεν είναι ούτε δεξιά ατζέντα, ούτε κεντρώα ατζέντα, ούτε αριστερή ατζέντα. Είναι η αυτονόητη υποχρέωση ενός Κράτους απέναντι στους πολίτες του. Όπου δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει ελευθερία και εμείς θα επαναφέρουμε το αίσθημα της ασφάλειας. Ο νόμος και η τάξη θα εφαρμοστούν. Η αστυνομία θα στηριχθεί, θα αφεθεί ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της, ώστε οι Έλληνες να αισθανθούν πάλι ασφαλείς. Θα απελευθερώσουμε τα Πανεπιστήμιά μας από τις γιάφκες των κουκουλοφόρων και των διακινητών ναρκωτικών, ώστε τα νέα παιδιά τα οποία τόσο έχουν κοπιάσει για να έχουν πρόσβαση σε μία ποιοτική δημόσια εκπαίδευση, να μην βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτά τα απίστευτα φαινόμενα παρακμής, τα οποία συναντούν σε πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια. Τους λέμε λοιπόν ξεκάθαρα, ότι το πανεπιστημιακό άσυλο δεν θα τροποποιηθεί, δεν θα αλλάξει, απλά θα καταργηθεί την επόμενη μέρα και θα στηρίξουμε την ποιοτική παιδεία, την ποιοτική δημόσια παιδεία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για την επίθεση σε καταστήματα και τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας

Επιδρομή κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας - Έσπασαν 13 καταστήματα για τον Κουφοντίνα

SHARE:

24Media Network