Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Σχέδιο ανάπτυξης με ορίζοντα ενός έτους και μετρήσιμους στόχους

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Σχέδιο ανάπτυξης με ορίζοντα ενός έτους και μετρήσιμους στόχους
O Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Λίγα και συνετά θα πει ο πρωθυπουργός απόψε στα εγκαίνια της έκθεσης στο Βελλίδειο σύμφωνα με συνεργάτες του. Το τετράπτυχο στο οποίο θα εστιάσει

Το κυβερνητικό σχέδιο με ορίζοντα ενός έτους και μετρήσιμους στόχους θα παρουσιάσει απόψε στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ στο Βελλίδειο Μέγαρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους πολίτες σε ένα χρόνο να κάνουν εκείνοι τον απολογισμό και να κρίνουν εάν η κυβέρνηση θα έχει φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις της.

“Ο πρωθυπουργός θα πει λίγα και συνετά και λέξη κλειδί της ομιλίας του είναι η ανάπτυξη” λένε συνεργάτες του κ.Μητσοτάκη. Ανάπτυξη, η οποία όπως θα τονίσει ο πρωθυπουργός, θα διασφαλιστεί με τέσσερις τρόπους: Μειώσεις φόρων, επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας και ψηφιακό κράτος.

Το πλέον πολυαναμενόμενο σκέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού είναι βεβαίως αυτό για τις μειώσεις φόρων. Ο κ.Μητσοτάκης θα επικαλεστεί ότι ήδη έγινε νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα η μείωση του ΕΝΦΙΑ και θα ανακοινώσει ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα με στόχο “την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων”.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί επίσης στις επενδύσεις που ήδη προχωρούν (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και θα παρουσιάσει σχέδιο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και τόνωσης των εγχώριων επενδύσεων.

Το δεύτερο αυτό πεδίο, συνδέεται με το τρίτο, που αφορά στις εργασιακές σχέσεις. Ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει ότι στόχος του είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης και η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας, στόχος ο οποίος συνδέεται με τις επενδύσεις, καθώς πολλάκις ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει την άποψη ότι μόνο μέσα από την αύξηση των επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα θα μειωθεί η ανεργία και θα βελτιωθεί η κατάσταση στην αγορά εργασίας.

Ο πρωθυπουργός θα σταθεί ιδιαίτερα και στο σχέδιο για το “ψηφιακό κράτος”, το οποίο δεν αφορά μόνο στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και στην ανάπτυξη.

Και φυσικά ο κ.Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τα έργα που σχεδιάζει η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη και συνολικά στη Μακεδονία, με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε ανακοινώσεις για οδικά έργα στη Θεσσαλονίκη (περιφερειακός) και το μετρό Θεσσαλονίκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα