Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: "Κάποιοι συμβιβασμοί θα είναι απαραίτητοι"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών JOHN THYS, POOL PHOTO VIA AP

Όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. "Να διασφαλίσουμε ότι θα πετύχουμε μία φιλόδοξη λύση", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Για τρίμηνο προόδου πάνω στο οποίο θα πρέπει να στηριχτεί η σύμπνοια και η κοινή πλεύση ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε., για το Ταμείο Ανάκαμψης έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε πως οι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι για τη διασφάλιση της "μεγάλης εικόνας" και της φιλόδοξης λύσης που θα ακολουθήσει τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενότητας.

"Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο για την εκπόνηση μίας φιλόδοξης απάντησης στην κρίση της Covid-19. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία σε αυτή τη Σύνοδο. Αυτά που διακυβεύονται είναι οι αρχές της Ευρωπαϊκής ενότητας και της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Δεν πρέπει να χάσουμε τη μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη οικονομική ύφεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ίσως κάποιοι συμβιβασμοί θα είναι απαραίτητοι, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα πετύχουμε μία φιλόδοξη λύση. Οι πολίτες μας δεν αναμένουν τίποτα λιγότερο από εμάς", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Σύνοδος Κορυφής, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE:

24Media Network