Μητσοτάκης στο NEWS 247: Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει κι εγώ θα πάω στο δεύτερο γύρο

Μητσοτάκης στο NEWS 247: Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει κι εγώ θα πάω στο δεύτερο γύρο
Francesca Watkinson

Αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας του αλλά και του ίδιου στις εσωκομματικές εκλογές, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ συνομιλώντας με τους αναγνώστες του News247. “Η κυβερνητική πλειοψηφία φυλλορροεί” εκτίμησε με αφορμή την παραίτηση Σακκελαρίδη και δήλωσε ότι ανησυχεί για τους “μετανοημένους κνίτες και κατά συρροή καταληψίες που σήμερα ασκούν την εξουσία”.

Μία ερώτηση αναγνώστη του NEWS 247 κατά το live chat με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ματς Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός το Σάββατο έδωσε την αφορμή στον υποψήφιο για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας να κάνει μία πρόβλεψη και πολιτικού περιεχομένου.

“Σκέφτομαι να πάω στο γήπεδο. Εξάλλου μου αρέσουν πολύ τα ντέρμπι, αθλητικά και πολιτικά! Πρόβλεψη; 1-2. Δευτερη πρόβλεψη; Θα είμαι σίγουρα στο δεύτερο γύρο τη Δευτέρα το πρωί”, είπε χαρακτηριστικά.

Η είσοδος στο δεύτερο γύρο είναι το μεγάλο στοίχημα για τον κ.Μητσοτάκη, ο οποίος φαίνεται πως εκτιμά ότι εάν το καταφέρει αυτό, όλα θα είναι ανοιχτά.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ξεκίνησε τη συνομιλία με τους αναγνώστες του NEWS 247 λίγο μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Γαβριήλ Σακκελαρίδη, με αφορμή την οποία υποστήριξε: “Η κυβερνητική πλειοψηφία φυλλορροεί. Η προσαρμογή στην πραγματικότητα μετά τα αχαλίνωτα ψέματα που ειπώθηκαν αποδεικνύεται πολύ δύσκολη.”

Εκλήθη να σχολιάσει και τη χθεσινή δήλωση του συνυποψηφίου του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επίσης συζητώντας με τους αναγνώστες του News247 δήλωσε αντικομμουνιστής. Ο κ.Μητσοτάκης δεν δήλωσε το ίδιο, ήταν όμως αιχμηρός με την αριστερά αλλά επικεντρώνοντας τα βέλη του στο ΣΥΡΙΖΑ:

“Το ΚΚΕ ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Πιο πολύ ανησυχώ για τους μετανοημένους κνίτες και κατά συρροή καταληψίες, που σήμερα ασκούν την εξουσία.”

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε επίσης βέβαιος ότι δε θα διασπαστεί η ΝΔ την επομένη των εκλογών, αλλά τόνισε: “Η πρόκληση όμως δεν είναι να είμαστε μόνο ενωμένοι, αλλά να είμαστε και ανανεωμένοι. Ενωμένοι ηττημένοι δεν πάμε μακριά.

Κράτησε μάλιστα αποστάσεις από τις κυβερνήσεις Καραμανλή: “Να θυμίσω ότι δεν ήμουν υπουργός μεταξύ του 2004 και του 2009. Να θυμίσω επίσης ότι είχα μιλήσει ανοιχτά κατά της πολιτικής της ήπιας προσαρμογής, η οποία δεν έλαβε υπόψη της τη δύσκολη δημοσιονομική πραγματικότητα της εποχής.”

Ο κ.Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ του επαναπροσδιορισμού του ρόλου των κομματικών νεολαιών και των φοιτητικών παρατάξεων, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη, που έχει υποστηρίξει το Βαγγέλη Μεϊμαράκη: “Δυστυχώς οι κομματικές νεολαίες αντί να είναι στην πρώτη γραμμή ανανέωσης της παράταξης, συχνά αναπαράγουν τις ίδιες νοοτροπίες, που οδήγησαν το κόμμα μέχρι εδώ.”

Ο κ.Μεϊμαράκης πάντως αντλεί ψήφους από την παραδοσιακή μητσοτακική δεξαμενή, όπως επιβεβαιώνει η ερώτηση του αναγνώστη Γιώργου Παντελίδη, που είπε στον κ.Μητσοτάκη ότι η διαχρονικά μητσοτακική οικογένεια του την Κυριακή θα ψηφίσει Μεϊμαράκη, γιατί αμφιβάλλει ότι ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αλλάξει το κόμμα. Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε τον αναγνώστη να δει την πολιτική του διαδρομή μέχρι σήμερα και υποστήριξε πως ο ίδιος είναι ο μόνος από τους υποψήφιους που μπορεί πραγματικά να ανανεώσει τη ΝΔ και να την κάνει ένα σύγχρονο, ανοιχτό, κεντροδεξιό κόμμα.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ υπενθύμισε ότι στο παρελθόν έχει ταχθεί υπερ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών σε 200 και του σπασίματος των μεγάλων περιφερειών, δεσμεύτηκε δε πως εάν εκλεγεί θα εντάξει νέα πρόσωπα στα γαλάζια ψηφοδέλτια με προϋπόθεση “να έχουν κολλήσει ένσημα και να είναι γειωμένα στην πραγματική κοινωνία.”

Δήλωσε επίσης ότι: “Το πρόβλημα του δημοσίου δεν είναι οι οριζόντιες απολύσεις, αλλά η αναδιάταξη του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι θα γίνουν απολύσεις στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ. Η αξιοκρατία θα επιβληθεί και στο κόμμα μας.”

Στο ερώτημα πως θα καταφέρει, εάν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός να περάσει μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο δημόσιο απάντησε: “Αν υπάρχει βούληση, όλα γίνονται. Η εποχή που οι συνδικαλιστές με την κάλυψη κομμάτων κατέβαζαν διακόπτες έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.”

Όσον αφορά στο ποιες κόκκινες γραμμές θα έβαζε δήλωσε: “Δε θα δεχθώ συμφωνία άνευ όρων, θα διαπραγματευτώ συμφωνία άνευ φόρων.”

Εξέφρασε την άποψη ότι προοπτική μείωσης της ανεργίας υπάρχει μόνο με ιδιωτικές επενδύσεις, τις οποιες αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσελκύσει, ενώ όσον αφορά στα κενά των σχολείων υποστήριξε ότι λύση δεν είναι προσλήψεις εκπαιδευτικών, αλλά καλύτερη κατανομή του υφιστάμενου ανθρώπινου δυναμικού.

Επανέλαβε την άποψη του ότι η χρηματοδότηση των κομμάτων πρέπει να στηρίζεται λιγότερο σε κρατική επιχορήγηση, υποστηρίζοντας: “Είναι αστείο να πιστεύουμε ότι μία εταιρεία που επώνυμα θα δώσει πχ 10.000 ευρώ σε ένα κόμμα, θα μπορεί με αυτό τον τρόπο να εξαγοράσει τη στήριξη του.”

Δήλωσε: “Απερίφραστα ναι στο σύμφωνο συμβίωσης” προσθέτοντας: “Είμαστε στο 2015 και όχι στο 1985.” Είπε επίσης ότι υπάρχουν πτυχές της σχέσης Εκκλησίας- Κράτους που πρέπει να επαναπροσδιοριστούν

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα