Μητσοτάκης: Σύνθημα μας σε αυτή τη ΔΕΘ είναι “ανάπτυξη για όλους”

Μητσοτάκης: Σύνθημα μας σε αυτή τη ΔΕΘ είναι “ανάπτυξη για όλους”
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων εν όψει ΔΕΘ Dimitris Papamitsos

Με τους κοινωνικούς εταίρους εν όψει ΔΕΘ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός. Ζήτησε τις θέσεις τους για την ανάπτυξη, έκανε λόγο για καλά νέα στο μέτωπο των επενδύσεων και στάθηκε στον κοινωνικό ρόλο των επιχειρήσεων. "Αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται και στον κόσμο της εργασίας και στον κόσμο της επιχειρηματικότητας" δήλωσε

Τις θέσεις των κοινωνικών εταίρων για την ανάπτυξη ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους εν όψει της ΔΕΘ, ο οποίος έκανε λόγο για καλά νέα στο μέτωπο των επενδύσεων και διαμήνυσε ότι η πολιτεία θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα, αλλά περιμένει απο΄τους επιχειρηματίες να ανταποκριθούν στον κοινωνικό τους ρόλο. Αποκάλυψε” μάλιστα το σύνθημα αυτής της ΔΕΘ που είναι “ανάπτυξη για όλους”.

Ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης καλωσόρισε για πρώτη φορά στο Μαξίμου ως πρωθυπουργός τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΣΒΕ) τονίζοντας: “Θα εξακολουθούν, βέβαια, οι επαφές μας να είναι συχνές και συστηματικές, γιατί αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται και στον κόσμο της εργασίας και στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Και προσωπικά θεωρώ τους, εντός εισαγωγικών, λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους, συνεργάτες και συνεταίρους στην ανάπτυξη της χώρας.” 

Αναφέρθηκε στην επίσκεψη του την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας ενόψει της τακτικής προετοιμασίας την οποία κάνουμε για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και δήλωσε έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων για αυτά που συμβαίνουν στη χώρα. Αναφέρθηκε ειδικότερα στις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις, τα θετικά στοιχεία στο μέτωπο της αύξησης της απασχόλησης για τον μήνα Αύγουστο, την σημαντική βελτίωση του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης τους τελευταίους δύο μήνες, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο η κυβέρνηση θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση εντός αυτής της εβδομάδος, αλλά και γι’ αυτά τα οποία προσδοκά η κυβέρνηση, που δεν είναι άλλα από επενδύσεις. “Επενδύσεις οι οποίες θα φέρουν ανάπτυξη για όλους”, όπως εκτίμησε χαρακτηριστικά. 

Ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε ότι: “Έχουμε ήδη πολύ θετικά νέα στο μέτωπο μιας σειράς από μεγάλες επενδύσεις, στο τι γίνεται στο Ελληνικό, τι γίνεται με την κατάθεση του καινούργιου master plan της Cosco για την ουσιαστική αναβάθμιση του λιμένος του Πειραιά, τι γίνεται όσον αφορά τις εξελίξεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Πιστεύω και μια σειρά από σημαντικές, ήδη, εξαγγελίες μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων οι οποίες δρομολογούνται στη χώρα μας.” 

Πρόσθεσε όμως ότι η συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους αφορά και τα πολλά προβλήματα τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν στην αγορά, είτε αυτά αφορούν ιστορικές παθογένειες, είτε είναι πληγές από το πρόσφατο παρελθόν. Δήλωσε πάντα πρόθυμος και ανοιχτός να ακούσει τις απόψεις τους, όμως θέλησε και με την ευκαιρία αυτή στην πρώτη τους επίσημη συνάντηση με τη νέα του ιδιότητα, να επαναλάβει μια σταθερή του θέση, ότι η πολιτεία θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα με κάθε κίνητρο για να αναπτυχθεί, απαιτεί, όμως, και από αυτήν “να ανταποκριθεί στον κοινωνικό της ρόλο. Να σέβεται το νόμο, τις υποχρεώσεις της, να φροντιζει τους εργαζόμενους και να φροντίζει, βέβαια, και το κοινό μας περιβάλλον.” Σημείωσε πως: “Είναι αυτή η συμφωνία αλήθειας, για την οποία είχα μιλήσεις πολλές φορές, όταν ήμουν ακόμα αρχηγός της αντιπολίτευσης, και την οποία σας καλώ όλους, όλες και όλους, να την κάνουμε πράξη τώρα.”

Κλείνοντας, ο κ.Μητσοτάκης είπε στους κοινωνικούς εταίρους ότι εν όψει ΔΕΘ αναμένει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις τους για την ανάπτυξη, γιατί αυτή και μόνο μπορεί να οδηγήσει τελικά σε μια, πραγματικά, αυτοδύναμη Ελλάδα. “Αυτό είναι το κλειδί για την οριστική υπέρβαση της κρίσης, αλλά και ο μόνος δρόμος για την ευημερία όλων των πολιτών παντού στη χώρα” είπε και κατέληξε: “Γι΄αυτό άλλωστε και το σύνθημά μας σε αυτήν την έκθεση είναι : Ανάπτυξη για όλους.” Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ανανέωσαν το ραντεβού τους, για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε λίγες ημέρες από σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα