Μητσοτάκης: Θα αναζητηθούν ευθυνες για όσα έγιναν σήμερα στο Σύνταγμα

Μητσοτάκης: Θα αναζητηθούν ευθυνες για όσα έγιναν σήμερα στο Σύνταγμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, Αρχείο Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δε δίστασε να επιτεθεί με χημικά σε ειρηνικούς διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι. Δήλωσε ότι ο λαός μίλησε και ο Τσίπρας πρέπει να τον ακούσει

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη ρίψη δακρυγόνων στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στο Σύνταγμα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα αναζητηθουν ευθύνες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναγκάλισε πλήρως το συλλαλητήριο, αξιοποιώντας τα γεγονότα για να καταγγείλει την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσιπρα, αλλά και για να υποστηρίξει ότι οι πλειοψηφίες στη Βουλή είναι “κούφιοι” αριθμοί μπροστά στον αριθμό των διαδηλωτών και των πολιτών που διαφωνούν με τη συμφωνια των Πρεσπών.

Σήμερα ο ελληνικός λαός μίλησε και την φωνή του οφείλουμε να την ακούσουμε όλοι. Με πρώτο τον κύριο Τσίπρα και τους πρόθυμους υποστηρικτές της συμφωνίας των Πρεσπών που ετοιμάζονται να ψηφίσουν χωρίς να έχουν καμία τέτοια εντολή από τους ψηφοφόρους τους” δήλωσε ειδικότερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Η κυβέρνηση υπέγραψε αυτή τη συμφωνία απέναντι στο εθνικό αίσθημα, και χωρίς διακομματική συναίνεση. Σήμερα δεν δίστασε να επιτεθεί με χημικά σε εκατοντάδες χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές. Ανάμεσά τους ήταν οικογένειες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι. Να γνωρίζουν όλοι ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για όσα έγιναν σήμερα στο Σύνταγμα. Και τα οποία είχαν ως μόνο στόχο να διαλύσουν το συλλαλητήριο” πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης.

Οι τεχνητές πλειοψηφίες στη Βουλή είναι κούφιοι αριθμοί μπροστά στα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν. Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια: Πρόκειται για συμφωνία που ανατρέπει μια εξωτερική πολιτική δεκαετιών, καθώς αναγνωρίζει «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες κι ενισχύει τον αλυτρωτισμό τους” υποστήριξε επίσης και κατέληξε:

Στη Βουλή, την εβδομάδα που έρχεται, η Νέα Δημοκρατία θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην κυρωθεί η Συμφωνία. Με επιχειρήματα, αλλά και με αποφασιστικότητα. Με δημοκρατική ωριμότητα θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη νέα περιπέτεια στην οποία μας οδηγεί ο κ. Τσίπρας, για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει.

Πριν το χάραμα είναι το πιο βαθύ σκοτάδι. Και η κυβέρνηση Τσίπρα είναι στην πιο σκοτεινή στιγμή της θλιβερής διαδρομής της. Αλλά η μέρα που θα χαράξει μια νέα φωτεινή εποχή για τους Ελληνες δεν αργεί.

Σύντομα, με την απόφαση του λαού, θα ξαναδώσουμε στην Ελλάδα εθνική υπερηφάνεια, σταθερότητα και, κυρίως, αξιοπρέπεια.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα