Μητσοτάκης: “Βόμβα” για υποχρεωτικό εμβολιασμό γιατρών και καρφιά κατά μελών της επιτροπής

Μητσοτάκης: “Βόμβα” για υποχρεωτικό εμβολιασμό γιατρών και καρφιά κατά μελών της επιτροπής

Ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη παρέπεμψε στην επιτροπή για το Πάσχα. Τι είπε για την πιθανότητα υποχρεωτικού εμβολιασμού γιατρών και τα επικοινωνιακά φάλτσα.

Στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μετά το άνοιγμα των σχολείων, από το Πάσχα μέχρι και τον Ιούνιο οπότε εκτίμησε ότι θα τελειώσει οριστικά το lockdown και η οικονομία θα ανοίξει μια και καλή, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Star, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο από το φθινόπωρο ο εμβολιασμός των υγειονομικών να γίνει υποχρεωτικός.

Ο πρωθυπουργός ανέλαβε για λογαριασμό της κυβέρνησης την πολιτική ευθύνη για τα μέτρα, καθώς όπως τόνισε η επιτροπή εισηγείται, αλλά η κυβέρνηση αποφασίζει και επίσης δίνει τις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις. Για παράδειγμα η κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητα όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, τα λύκεια λόγω πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τη διαφωνία του Σωτήρη Τσιόδρα για το άνοιγμα των σχολείων, σχολίασε όμως ότι δεν υπάρχει εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι τους τελευταίους δύο μήνες υπήρξε εικόνα σύγχυσης όσον αφορά στα μέτρα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για αντιφατικές δηλώσεις υπουργών, αλλά αφήνοντας και αιχμές κατά μελών της επιτροπής. Σχολίασε ειδικότερα ότι τα μέλη της επιτροπής που μειοψηφούν στη λήψη αποφάσεων δεν πρέπει να περιφέρουν στα ΜΜΕ τη διαφωνία τους.

Ο πρωθυπουργός πάντως παρέπεμψε στην απόφαση της επιτροπής στο ερώτημα εάν θα γιορτάσουμε Πάσχα στο χωριό, μαζεύοντας τις εντυπώσεις από τις δηλώσεις Γεραπετρίτη και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα πάρει πολιτική απόφαση κόντρα στην επιτροπή. Παρέπεμψε εκ νέου το άνοιγμα της εστίασης για μετά το Πάσχα και άφησε ανοιχτό για διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του στη Λιβύη, αλλα και στη συμπεριφορά της Τουρκίας. Χαρακτήρισε θετικό ότι η Λιβύη έδειξε διάθεση να συζητήσει για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα, σχολιάζοντς με νόημα ότι η Λιβύη έχει σύνορα με την Κρήτη όχι με την Τουρκία. Ενώ έκανε την πρόβλεψη ότι η Τουρκία δε θα βγάλει ξανά το Oruc Reis στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα