Εξαγγελία Μητσοτάκη για δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού εντός του 2022

Εξαγγελία Μητσοτάκη για δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού εντός του 2022
Πολίτες περπατούν στην Αθήνα ΙΝΤΙΜΕ

Η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού, εκτός από το 2% που έχει ήδη ανακοινωθεί, ξεχώρισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη την Τετάρτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022, πέραν της προβλεπόμενης ήδη αύξησης κατά 2% απο το νέο έτος στη συνέντευξη που έδωσε στο δελτίο του Mega.

Πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η αύξηση όμως θα εξαρτηθεί από το ρυθμό ανάπτυξης και τις δυνατότητες των επιχειρήσεων.

Ανακοίνωσε, επίσης, την επεξεργασία σχεδίου επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα και τους νέους αγρότες.

Xαρακτηριστικά, ο Πρωθυπουργός τόνισε: “Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να φτάσουμε στο σημείο οι πολίτες να αισθάνονται ότι η αύξηση του ΑΕΠ δεν τους αφορά. Και βεβαίως ο κατώτατος μισθός είναι ένα σημαντικότατο ζήτημα. Θα υπάρχει μία πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού 1/1/2022, έχει ήδη αποφασιστεί, 2%. Και είμαι αποφασισμένος να υπάρξει και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Οταν ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και αφού έχουμε λάβει υπόψη μας τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας, τον πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά και τις δυνατότητες των επιχειρήσεων. Διότι δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση, σε μία εποχή που η ανεργία πέφτει, και αυτό είναι επιτυχία της ελληνικής οικονομίας -στην υπόλοιπη ευρωζώνη η ανεργία αυξήθηκε- να ανακόψουμε αυτή την πορεία. Διότι η πιο σημαντική παρέμβαση την οποία μπορούμε να κάνουμε, σήμερα, για να βοηθήσουμε τους ασθενέστερους συμπολίτες μας είναι να πιάσει δουλειά κάποιος ο οποίος είναι άνεργος.

Επειδή καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα στον πρωτογενή τομέα το οποίο με απασχολεί ιδιαίτερα διότι αφορά εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και αφορά ουσιαστικά έναν κλάδο ο οποίος είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα, έδωσα ήδη εντολή στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να επεξεργαστούν ένα σχέδιο επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, για τους αγρότες οι οποίοι συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα καθώς και για τους νέους αγρότες”.

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην παρέμβαση της κυβέρνησης για τη συγκράτηση των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα. Υποστήριξε ότι εάν δεν είχε παρέμβει η κυβέρνηση, οι λογαριασμός της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων θα αυξανόταν 10 φορές παραπάνω.

“Οι λογαριασμοί θα αυξάνονταν δέκα φορές παραπάνω από αυτό το οποίο θα αυξηθούν, από τα 3 ή 4 ευρώ που μπορεί να δουν αύξηση οι πολίτες αν δεν υπήρχε η παρέμβαση. Η παρέμβαση αυτή είναι κυβερνητική παρέμβαση, είναι όμως και μία παρέμβαση που γίνεται από τους ίδιους τους μεγάλους παίκτες της αγοράς, με πρώτη τη ΔΕΗ” υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα