Μωραΐτης: "Επανάσταση οι δασικοί χάρτες"

Μωραΐτης: "Επανάσταση οι δασικοί χάρτες"

Επανάσταση για την Ελλάδα η κατάρτιση των δασικών χαρτών σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Θάνο Μωραΐτη

Ως επανάσταση για τη χώρα χαρακτήρισε την κατάρτιση των δασικών χαρτών ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, σημειώνοντας πως η Ελλάδα καθυστέρησε 180 χρόνια.

«Οι δασικοί χάρτες αποτελούν επανάσταση για τη χώρα μας. Επιτυγχάνουμε να οριοθετήσουμε επιτέλους τα δάση και τις δασικές εκτάσεις της χώρας μας κατά ενιαίο και αδιαμφισβήτητο τρόπο. Πλέον ο πολίτης θα γνωρίζει πού υπάρχει δάσος και πού δασική έκταση και τι είναι η περιουσία του.

Δεν θα υπάρχει πλέον όλος ο χαμένος αυτός χρόνος στις υπηρεσίες, όπου ένας πολίτης για να κάνει μια πράξη χαρακτηρισμού θα πρέπει να περιμένει δύο-τρία χρόνια και μια τεράστια συναλλαγή που υπήρχε μέχρι σήμερα και οδήγησε στο βασίλειο της αυθαιρεσίας που υπάρχει σήμερα, το οποίο η διοίκηση απλά παρακολουθούσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, επισήμανε ότι πρόκειται για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, τονίζοντας πως είναι ένας στόχος που μπήκε εδώ και 18 μήνες και υλοποιείται. "Ξεκινάμε από τα δύσκολα και θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα παντού, ότι αυτό το πάρτι με τα δάση πρέπει να τελειώσει", διεμήνυσε.

Σε ότι αφορά στις επιτροπές που θα ελέγχουν τις ενστάσεις σημείωσε ότι «οι επιτροπές θα είναι από επιστήμονες, νομικούς και μηχανικούς. Θα κοιτάζουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, αλλά αυτές θα ομαδοποιούνται.

Δεν μπορεί εμένα στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο να με βάζουν εντός σχεδίου και εσάς εκτός. Σ’ αυτές τις επιτροπές, που δημιουργούμε αυτές τις μέρες, θα έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και πιστεύω και ο πολίτης θα έχει εμπιστοσύνη και θα στηριχθούν στους νόμους και στο Σύνταγμα», κατέληξε.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι πρώτοι δασικοί χάρτες της Αττικής

SHARE:

24Media Network