Μοσχοβισί: Θα βοηθήσω προς όφελος της Ελλάδας

Ομιλία του Επιτρόπου Pierre Moscovici, αρμόδιου για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, φορολογία και τελωνεία, με θέμα: "Χτίζοντας μαζί το μέλλον της Ελλάδας" σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ομιλία του Επιτρόπου Pierre Moscovici, αρμόδιου για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, φορολογία και τελωνεία, με θέμα: "Χτίζοντας μαζί το μέλλον της Ελλάδας" σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Με εντυπωσιάζει η ανθεκτικότητα, η βούληση και η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού", είπε ο Π. Μοσχοβισί στη Βουλή

«Δεν βρισκόμαστε σε περίοδο διαχείρισης της κρίσης, αλλά σε μία φάση που η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, γίνεται και πάλι ένας κανονικός εταίρος», τόνισε μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο επίτροπος υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες της Ελλάδος αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, σημείωσε όμως, ότι «τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται κεκτημένο», καθώς οι κίνδυνοι δεν έχουν εξαλειφθεί και δεν πρέπει να υπάρξει οπισθοδρόμηση.

«Οι προσπάθειες για την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την ενίσχυση της ανάπτυξης πρέπει να είναι συνεχείς», ανέφερε.

Για το θέμα των εργασιακών, ο επίτροπος ζήτησε να γίνουν βήματα, αναγνωρίζοντας παράλληλα, ότι υπάρχουν δυσκολίες.

«Πολύ λίγες κυβερνήσεις έκαναν τόσες μεταρρυθμίσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όσες η Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί και υπογράμμισε ότι το 2015 η ελληνική οικονομία έδειξε σημαντική ανθεκτικότητα, υποστηρίχθηκαν οι επενδύσεις, οι εξαγωγές ήταν ικανοποιητικές και δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας.

Πρόσθεσε επίσης, ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και εκτίμησε ότι το 2017 θα φθάσει στο 2,7% του ΑΕΠ.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΔΝΤ, υποστήριξε ότι «η παρουσία του στο ελληνικό πρόγραμμα τώρα και στη συνέχεια, αποτελεί συντελεστή ορατότητας και αξιοπιστίας για την Ελλάδα».

Υπογράμμισε τέλος την ανάγκη της εφαρμογής των όσων έχουν συμφωνηθεί και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και έδωσε έμφαση στα θέματα του Ταμείου των ιδιωτικοποιήσεων και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Χρειάζονται λύσεις αξιόπιστες και ρεαλιστικές για να βγει η Ελλάδα στις αγορές το συντομότερο δυνατό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις, μεγαλύτερη ανάπτυξη, καλύτερες συνθήκες απασχόλησης, ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη. Το ελπίζω γιατί το πιστεύω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί, ενώ ευχαρίστησε τους Έλληνες για την υποστήριξή τους προς τον γαλλικό λαό μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μοσχοβισί: Μην χαλαρώνετε με το πρόγραμμα

Μοσχοβισί σε Τσίπρα: Ήρθα να δώσω μήνυμα εμπιστοσύνης

SHARE: