Μπακογιάννη: Να διαβάσουν ιστορία όσοι μιλούν για "Γουναράδικα"

Συζήτηση στην Βουλή για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013. Στο στιγμιότυπο η βουλευτλής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Βουλή για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013. Στο στιγμιότυπο η βουλευτλής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι είπε αναφερόμενη στους υψηλούς τόνους που σημειώθηκαν την Τρίτη στη Βουλή η βουλευτής ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη

"30 με 40 άνθρωποι ευτελίζουν το κοινοβούλιο" και είναι "καλό να μάθουν Ελληνικά και ιστορία", είπε η βουλευτής ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφερόμενη στους υψηλούς τόνους που σημειώθηκαν κατά την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο να χρησιμοποιεί τη ρήση του Άρη Βελουχιώτη για συνάντηση "στα γουναράδικα".

"Υπάρχει θέμα αν ο Τσίπρας δεν καλέσει τον βουλευτή να του πει: ‘Πήγαινε στην τρίτη δημοτικού’...Να διαβάσει ο κ. Διαμαντόπουλος σε ποια εποχή τα έλεγε αυτά ο Άρης Βελουχιώτης", προσέθεσε η κ. Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στη Χρυσή Αυγή, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι για την ίδια το κόμμα της Μεσογείων συνιστά διαχωριστική γραμμή, προειδοποιώντας μάλιστα πως "έχουμε δει πολύ επιφανειακά" την ΧΑ.

"Αυτά που πρεσβεύει ιδεολογικά είναι εξωφρενικά ...Αυτός ο ρατσισμός είναι δηλητήριο για την κοινωνία", είπε η κ. Μπακογιάννη.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να πετύχει, πρέπει να πετύχει, πρέπει να μακροημερεύσει".

Ωστόσο, τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να διορθώσει την έλλειψη σχεδιασμού που την ταλανίζει, εκφράζοντας την ανησυχία της πως, λόγω προχειρότητας, ενδέχεται να ακυρωθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια. "Οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν, πρέπει να κερδίσουμε το μεταρρυθμιστικό στοίχημα [...] θα κερδίσει η χώρα από τη μεταρρύθμιση", συμπλήρωσε.

Προσέθεσε μάλιστα πως, στην παρούσα φάση, δεν είναι δυνατό για οποιονδήποτε να θέσε το πολιτικό του μέλλον ως προτεραιότητα σε βάρος όλων, εκτιμώντας ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων δεν πρόκειται να επιτρέψουν τέτοιου είδους συμπεριφορές από υπουργούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης με αναφορές και στον Άρη Βελουχιώτη

SHARE:

24Media Network